Kies uw reistype
U bent hier: Home » Busreizen » Excursiereis 15 dagen Andalusië: Granada, Sevilla en Córdoba » Excursiereis 15 dagen Andalusië: Granada, Sevilla en Córdoba
 

Excursiereis 15 dagen Andalusië: Granada, Sevilla en Córdoba

Spanje
vanaf
€ 799,-
  Deze prijs geldt voor:
 • 16-10-2017
 • 15 dagen
 • Halfpension

Bijna 800 jaar drukte de Arabische cultuur een stempel op Andalusië en liet daarbij unieke schatten achter zoals het Alhambra in Granada en de Mezquita in Córdoba. Bij een bezoek aan Spanje staat Granada bij de toppers op de lijst van toeristische hoogtepunten. Tot de Andalusische driehoek behoort ook Sevilla met het sprookjesachtige Alcázar. We bezoeken tijdens deze busreis ook de Spaanse plaatsen, Barcelona, Valencia, Ronda, Gibraltar, Toledo, Madrid en Burgos. Een zeer indrukwekkende reis vol Spaanse cultuur en geschiedenis. De uitlopers van de Sierra Nevada zorgen voor een prachtig natuurgebied en de kustplaatsen bieden mooie stranden en een heerlijk klimaat.


 • Accommodatie
 • Programma
 • Data & prijzen
 • Opstapplaatsen
 • Bestemming
 • Ervaringen
 • Foto's

Reizigers over deze reis

"Prachtige reis wel pittig. Prima chauffeur (vriendelijk - behulpzaam en vol verassingen )."
"Een intensieve reis met top chauffeur."
"prachtige reis met Rene als chauffeur/reisleider. Veel informatie en zorgde goed voor onze groep.Heel gezellige met elkaar door het bijzonder mooie Andalusie alle lof."
Hotel Las Piramides
Overzichtskaart
Excursiereis Andalusië | Toledo

Programma

DAG 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar het overnachtingshotel in Frankrijk waar we in de avond arriveren.


DAG 2 Malgrat de Mar

Na het ontbijt rijden we naar Malgrat de Mar. In deze badplaats aan de Middellandse Zee verblijven we 2 nachten.


DAG 3 Dagtocht Barcelona

Onder leiding van een Nederlands sprekende gids maken we uitgebreid kennis met Barcelona. U ziet de beroemde Sagrada Familia en het Olympisch stadion. We rijden over de bekende boulevard de Ramblas naar de berg Montjuïc. Op de top, bereikbaar per kabelbaan of te voet, ligt het kasteel van Montjuïc. ’s Middags heeft u nog volop de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.


DAG 4 Valencia

We rijden naar het centrum van Valencia dat één groot openluchtmuseum is. Het meest unieke gebouw is de Zijdebeurs dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. Het paleisgebouw en de kathedraal vindt u aan een mooi plein. Deze historische pareltjes vormen een groot contrast met de eveneens prachtige, maar futuristische gebouwen van de Ciudad de las Artes y Ciencias. We overnachten in de omgeving van Valencia.


DAG 5 Aankomst Cala de Mijas

We rijden langs de kustplaatsen Benidorm en Alicante naar ons 4-sterren hotel in hotel in de omgeving van Fuengirola aan de Costa del Sol, waar we 3 nachten verblijven.


DAG 6 Vrije dag of dagtocht Alhambra

Vandaag is een rustdag voor de chauffeur. U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen of een reservering maken voor de excursie naar het Alhambra. Met een lokale bus rijden we naar Granada. Onder leiding van een gids bezoeken we het beroemde Alhambra, de residentie van de vroegere Moorse vorsten. U bezoekt het paleis van Carlos V, het Generalife paleis en het Alcazar fort. Het enorme paleizencomplex met schitterende tuinen is het drukst bezochte monument van Spanje. Na het bezoek heeft u tijd om de prachtige stad Granada te bezoeken met de kathedraal, pittoreske straatjes en pleintjes met vele gezellige terrassen. Deze dag behoort ongetwijfeld tot één van de hoogtepunten van deze reis.

De dagtocht “Alhambra” dient bij boeking te worden doorgegeven.

Het Alhambra is minder geschikt voor reizigers die slecht ter been zijn.


DAG 7 Vrije dag of dagtocht Ronda

Vandaag is wederom een rustdag voor de chauffeur. U kunt een reservering maken voor de dagtocht “Ronda”. Net voorbij Marbella begint de bizarre bergwereld van Andalusië. We brengen onder leiding van een Nederlands sprekende gids een bezoek aan één van de mooiste en oudste stadjes van Spanje. Ronda is spectaculair gelegen op een 165 meter hoog rotsplateau en wordt in tweeën gespleten door een diepe kloof. De brug Puente Nuevo verbindt het oude en nieuwe gedeelte. Bezienswaardig zijn de stadspaleizen, het Arabische badcomplex, de stierenvechterarena en de kerk aan het mooie plein met palmen en laurierbomen.

De dagtocht “Ronda” dient bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 8 Gibraltar en excursie Gibraltar Rock Tour

We bezoeken allereerst de mondaine badplaats Marbella. Daarna rijden we naar het belastingvrije Gibraltar dat sinds 1713 onder Groot-Brittannië valt. We rijden tot de grens vanwaar het circa 15 minuten lopen is naar Main Street waar u belastingvrij kunt winkelen. Indien u deelneemt aan de excursie “Gibraltar Rock Tour” brengt u een boeiend bezoek aan het natuurreservaat Upper Rock. Vanaf de grens rijden we met minibussen naar boven. We bezoeken een druipsteengrot, verdedigingswerken uit de 18de eeuw en de rots waar de beroemde apen, de Magots, van Gibraltar leven. Bovendien heeft u een mooi uitzicht over Gibraltar en de Costa del Sol. Via een mooie route rijden we naar de omgeving van Cadiz voor de overnachting.

De excursie “Gibraltar Rock Tour” dient bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 9 Sevilla

Na het ontbijt rijden we naar de stad Jerez de la Frontera, de stad van de Sherry. We brengen een bezoek aan een Sherry bodega alvorens we doorrijden naar de stad Sevilla. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden. De kathedraal is de grootste gotische kerk ter wereld. Naast de kathedraal staat de beroemde klokkentoren, de Giralda. Vervolgens kunt u het Alcázar bezoeken. Dit paleis is in de 14e eeuw helemaal in Arabische stijl gebouwd. Een sprookjesachtig mooi bouwwerk met een prachtige tuin. In de wijk Santa Cruz met zijn nauwe steegjes en gezellige pleinen wachten de vele terrassen en barretjes op u. We overnachten in de omgeving van Sevilla.


DAG 10 Córdoba

We rijden door een mooi landschap van olijfbomen naar Córdoba. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids maken we een wandeling door de oude Joodse wijk met zijn smalle straatjes en witgekalkte met bloemen versierde huizen. U kunt een bezoek brengen aan de Mezquita, de kathedraal van Cordoba die meer dan 1000 jaar geleden gebouwd werd als moskee. Het is een sprookjesachtig gebedshuis met een schitterende zuilenzaal. In de middag heeft u vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. De overnachting vindt plaats op de route naar Madrid.


DAG 11 Toledo

We passeren uitgestrekte olijfvelden en goudgele graanvelden op onze route naar Madrid, de hoofdstad van Spanje. In de middag bezoeken we de middeleeuwse stad Toledo, ook wel de meest interessante stad van Spanje genoemd. Honderden monumentale gebouwen waaronder de Joodse wijk, paleizen en kloosters liggen binnen een goed bewaarde stadsmuur. Toledo staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We verblijven twee nachten in de omgeving van Madrid.


DAG 12 Madrid

We maken een rondrit door Madrid onder leiding van een Nederlands sprekende gids. U ziet de bekende Paseo del Prado met het Prado museum, de Koninklijke Spaanse Academie en de botanische tuinen. Het Prado Museum is het grootste en belangrijkste museum. Nergens zijn zoveel werken van grote Spaanse schilders samengebracht als hier. Daarna rijden we naar het hart van het oude centrum en maken onder andere een stop bij het Koninklijk Paleis. In de middag heeft u vrije tijd om te genieten in één van de sfeervolle parken, gezellige tapasbars, trendy winkelstraten of één van de vele musea te bezoeken.


DAG 13 Burgos

We verlaten Madrid en rijden naar Burgos. De stad ligt aan de rivier de Arlanzon. Acht bruggen verbinden de stad. De belangrijkste bezienswaardigheid is de gotische Santa Mariakathedraal. We rijden naar het Baskenland waar we overnachten.


DAG 14 Vertrek Baskenland

We passeren de grens met Frankrijk en rijden via Bordeaux naar de omgeving van Orléans voor de overnachting.


DAG 15 Terugreis

De laatste dag van deze indrukwekkende reis. We vervolgen de terugreis naar Nederland. Op het verzamelpunt kunt u deelnemen aan het afscheidsdiner. Daarna wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

Klik hier voor een reisverhaal van één van onze reizigers


Inclusief

 • 14 overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • 14 maal ontbijt
 • 14 maal diner
 • Stadsrondrit Barcelona onder leiding van een Nederlands sprekende gids
 • Stadswandeling Sevilla onder leiding van een Nederlands sprekende gids
 • Stadswandeling Córdoba onder leiding van een Nederlands sprekende gids
 • Stadsrondrit Madrid onder leiding van een Nederlands sprekende gids
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Koffie of thee op het verzamelpunt op dag 1
 • Vervoer per Comfort Class touringcar voorzien van airco en toilet

Exclusief

 • Overige verzorging
 • Afscheidsdiner
 • Entreegelden
 • Reserveringskosten
 • Calamiteitenfonds

Opties

 • Dagtocht Alhambra - €45,00
 • Bezoek paleis Carlos V, Generalife paleis en Alcazar fort
 • Dagtocht Ronda - €25,00
 • Dagtocht Gibraltar Rock Tour - €22,00

Meer informatie

 • Toeslag 1-persoonskamer € 290,-

In een aantal gevallen kunnen wij een reis vrijblijvend voor u in optie zetten. U heeft dan de tijd om even (kort) te overleggen met de medereiziger en voorkomt zo, dat de reis is volgeboekt. Indien u een optie wenst, kunt u dit telefonisch aanvragen op 0529-469667. Onze medewerkers kunnen u adviseren of een optie voor de gewenste reis mogelijk is en bespreken de duur van de optie met u.

Wij gebruiken cookies. Akkoord