Kies uw reistype
U bent hier: Home » Busreizen » Excursiereis 8 dagen Wenen en het Wienerwald » Excursiereis 8 dagen Wenen en het Wienerwald
 

Excursiereis 8 dagen Wenen en het Wienerwald

Oostenrijk - Tullnerbach
vanaf
€ 469,-
  Deze prijs geldt voor:
 • 15-09-2017
 • 8 dagen
 • Halfpension

Deze gevarieerde reis laat u kennismaken met de romantische oude keizerstad aan de Donau. De prachtige keizerlijke paleizen, schitterende parken, de Stephansdom, de exclusieve winkelstraten en het Prater met het reuzenrad zullen uw hart zeker sneller doen slaan. De gezellige binnenstad is ideaal voor liefhebbers van winkelen. Op één van de vele terrasjes kunt u heerlijk genieten van een drankje met iets lekkers. De Oostenrijkse hoofdstad grenst aan prachtig natuurschoon. Het Wienerwald en het Donaudal kenmerken zich door lieflijke dorpjes, wijnbouwterrassen en de uitlopers van de Alpen en de Karpaten.

Weekaanbieding!
Nu € 40,- korting per persoon!
14 juli - Van € 479,- voor € 439,- p.p.!
28 juli - Van € 479,- voor € 439,- p.p.!

Gebruik actiecode ACTIE40
Bekijk hier de actievoorwaarden >>

 • Accommodatie
 • Programma
 • Data & prijzen
 • Opstapplaatsen
 • Bestemming
 • Ervaringen
 • Foto's

Reizigers over deze reis

"Mooie goed verzorgde reis"
"fijne reis "
"Een dikke voldoende voor cultuurreis Wenen"
Hotel Wienerwaldhof 3*
Excursiereis Wenen en het Wienerwald - Hundertwasserhaus Wenen
Excursiereis Wenen en het Wienerwald - Abdij Melk

Programma

DAG 1 Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats vertrekken we richting Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.


DAG 2 Bezoek Passau en aankomst Wienerwald

Na het ontbijt vervolgen we onze reis richting Wenen. We maken een stop in Passau, de driestromenstad waar de Inn, de Ilz en de Donau samenkomen. Hier hebt u de mogelijkheid het grootste kerkorgel ter wereld te bezoeken in de kathedraal. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in Tullnerbach in het Irenental, het hart van het Wienerwald.


DAG 3 Wenen en Slot Schönbrunn

Vandaag kunt u onder leiding van een Nederlands sprekende gids voor het eerst kennis maken met de magie van Wenen. De stadsrondrit begint bij het slot Belvedere dat beschouwd wordt als het mooiste paleis van de barok. Het ligt in een fantastisch park. Vervolgens rijden we over de Ringstrasse, een prachtige boulevard met vele historische gebouwen en gaan verder via de Opera naar de bekende winkelstraten. U ziet het bontgekleurde Hundertwasserhaus. Met zijn asymmetrische ronde vormen, terrassen, gras op het dak en gouden koepels is dit het opvallendste gebouw van Wenen. Ook de Donau en het Prater staan op het programma. Na de middag bezoeken we onder leiding van de gids het schitterende Slot Schönbrunn met het slotpark. Het meer dan 1400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de beroemde keizer Frans Jozef en keizerin Maria Theresia.

De stadsrondrit inclusief het bezoek aan Slot Schönbrunn dient bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 4 Boottocht Donau en Melk

Niet alleen Wenen staat centraal tijdens deze reis, maar ook de rivier de Donau. Na het ontbijt rijden we per touringcar naar Krems. Met de boot varen we langs het mooiste deel van de Donau naar Melk. Vanaf het water kunt u genieten van de prachtige natuur en pittoreske dorpen. Aangekomen in Melk rijden we naar het benedictijnenstift, één van de mooiste barokabdijen van Oostenrijk. Vele eeuwen was het stift een belangrijk religieus en cultureel centrum. Mozart heeft het stift tweemaal bezocht gedurende zijn leven. Door het prachtige Donaudal met fraaie hoge rotswanden en uitgestrekte wijnbouwterrassen rijden we terug naar ons hotel.


DAG 5 Vrije dag of stadswandeling Wenen

We rijden vanmorgen naar het centrum van Wenen. U kunt deelnemen aan een stadswandeling onder leiding van een Nederlands sprekende gids. U wandelt door de sfeervolle oude stadskern en brengt een bezoek aan de gotische Stephansdom. De straten rond de Dom vormen het levendige centrum van Wenen met terrassen, koffiehuizen en talloze winkels. De middag is ter vrije besteding. Geniet van één van de vele terrasjes, bestel een ‘Torte’ bij hotel Sacher of bezoek één van de vele musea die Wenen rijk is. Als u meer van de rust wilt genieten dan raden we u het Prater aan. Dit voormalige keizerlijke jachtdomein ligt in de directe omgeving van het centrum in een mooi bossen parklandschap. U ziet hier ook het bekende reuzenrad. U kunt deze dag natuurlijk ook in het hotel blijven en daar genieten van bijvoorbeeld het zwembad of sauna.

De stadswandeling dient bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 6 Natuurtocht Wienerwald en Seegrotte

Na het ontbijt rijden we door het mooie Wienerwald, vroeger het jachtgebied van de adel, nu het recreatiegebied van de inwoners van Wenen. Allereerst maken we een stop in Heiligenkreuz, bekend vanwege zijn cisterciënzerklooster, het oudste van Oostenrijk. We rijden via Mayerling naar Hinterbrull. In het jachtslot in Mayerling vermoordde Rudolph, de zoon van Frans Jozef en Sissi, zijn geliefde waarna hij zichzelf van het leven beroofde. In Hinterbrull kunt u de Seegrotte bezoeken, waar u het grootste onderaardse meer van Europa ziet. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de grot in beslag genomen en is het gevechtsvliegtuig de Heinkel ontwikkeld. U kunt deelnemen aan een rondvaart per motorboot over het onderaardse meer.


DAG 7 Vertrek Tullnerbach en bezoek Linz

Helaas moeten we vandaag afscheid nemen van het Wienerwald. We brengen een bezoek aan de stad Linz. De stad is prachtig gelegen aan de Donau en staat bekend om haar vele parken en heuvels. We rijden met diverse tussenstops naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.


DAG 8 Terugreis

Via Frankfurt en Keulen rijden we naar Nederland. Indien de tijd het toelaat, rijden we het laatste gedeelte van deze boeiende reis langs de Rijn naar ons verzamelpunt. Onderweg maken we enkele stops en op het verzamelpunt heeft u de gelegenheid om nog iets te eten, voordat u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.


Inclusief

 • 2 overnachtingen op de heen- en terugreis in een 2-persoonskamer in Duitsland
 • 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer in de omgeving van Wenen
 • 7 maal ontbijt
 • 6 maal diner
 • 1 maal Wienerwaldspecialiteitenbuffet
 • Gebruik van zwembad en sauna
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Koffie of thee op het verzamelpunt op dag 1
 • Vervoer per Comfort Class touringcar voorzien van airco en toilet

Exclusief

 • Overige verzorging
 • Afscheidsdiner
 • Entreegelden
 • Reserveringskosten
 • Calamiteitenfonds

Opties

 • Rondrit Wenen en bezoek Slot Schönbrunn - €30,00
 • Rondrit o.l.v. een Nederlands sprekende gids inclusief bezoek aan Slot Schönbrunn
 • Stadswandeling Wenen o.l.v. een gids - €10,00

Meer informatie

In een aantal gevallen kunnen wij een reis vrijblijvend voor u in optie zetten. U heeft dan de tijd om even (kort) te overleggen met de medereiziger en voorkomt zo, dat de reis is volgeboekt. Indien u een optie wenst, kunt u dit telefonisch aanvragen op 0529-469667. Onze medewerkers kunnen u adviseren of een optie voor de gewenste reis mogelijk is en bespreken de duur van de optie met u.

Wij gebruiken cookies. Akkoord