Kies uw reistype
U bent hier: Home » Busreizen » Excursiereis 10 dagen Kroatië, Schiereiland Istrië » Excursiereis 10 dagen Kroatië, Schiereiland Istrië
 

Excursiereis 10 dagen Kroatië, Schiereiland Istrië

Kroatië - Funtana
vanaf
€ 499,-
  Deze prijs geldt voor:
 • 11-09-2017
 • 10 dagen
 • Halfpension

Het Kroatische schiereiland Istrië behoort tot één van de populairste bestemmingen aan de Adriatische Zee. De mooie kustlijn bestaat uit talrijke baaien met rots- en kiezelstranden en vele eilandjes. De ongerepte natuur van het achterland met beboste heuvels, wijn- en olijfgaarden, watervallen en meren wordt afgewisseld met dorpjes. Het mediterrane klimaat staat garant voor heerlijk warme zomers en behaaglijke voor- en naseizoenen. Vanuit ons hotel in Funtana maken we excursies naar de prachtige Brijuni eilanden en de toeristische plaatsen Porec, Rovinj en Opatija. We steken de grens over naar Slovenië en we maken een mooie tocht door het binnenland. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan het wereldberoemde Venetië. Kortom, een ideale bestemming voor een heerlijke vakantie!


 • Accommodatie
 • Programma
 • Data & prijzen
 • Opstapplaatsen
 • Bestemming
 • Foto's

Programma

DAG 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar het overnachtings-hotel in het zuiden van Duitsland. Onderweg worden er voldoende stops gemaakt. Bij aankomst in het hotel staat het diner voor u klaar.

DAG 2 Aankomst Funtana

Na het ontbijt vervolgen we onze route naar het schiereiland Istrië aan de Adriatische kust. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Funtana. Het is de grootste stad van Istrië en ligt op de meest zuidelijke punt van het schiereiland. Na het diner is de avond vrij te besteden.

DAG 3 Porec en Rovinj

In de ochtend brengen we een bezoek aan de oude Romeinse havenplaats Rovinj. Het oude centrum ligt hoog op een schiereiland omringd door sjieke Venetiaanse huizen. De Italiaanse invloed is hier sterk aanwezig. Het ismet z’n ontelbare gezellige, smalle steegjes wellicht de meest romantische stad van de streek en daarom ook zeer populair bij kunstenaars en schilders. In de middag bezoeken we Porec, één van de bekendste vakantieplaatsen van Kroatië. In Porec kunt u een bezoek brengen aan de Euphrasius basiliek. Deze prachtige basiliek stamt uit de 6e eeuw en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

DAG 4 Pula en Brijuni eilanden

In de stad Pula zijn veel Romeinse overblijfselen te vinden. Het bekendste bouwwerk is het amfi theater. In grootte neemt het de zesde plaats in onder alle Romeinse arena’s die behouden zijn gebleven. Het bood plaats aan 23.000 toeschouwers om naar de gladiatorengevechten te kijken. In de oude binnenstad van Pula kunt u heerlijk wandelen of winkelen. In de middag rijden we naar Fazana. Het is het vertrekpunt van de boottocht naar de Brijuni eilanden. De eilandengroep bestaat uit twee grote eilanden en twaalf kleine eilandjes. Op het eiland Veli Brijun kunt u met een toeristentreintje een rondje maken over het eiland. U ziet er Romeinse opgravingen en de zomerresidentie van Tito. De natuur is zeer afwisselend met typische mediterrane begroeiing.

DAG 5 Vrije dag of dagtocht Venetië

U kunt deze dag naar eigen inzicht indelen. Geniet van de faciliteiten van het hotel en de prachtige omgeving, breng een bezoek aan Pula of u kunt een reservering maken voor de dagtocht Venetië. Na een vroeg ontbijt vaart u in circa 2,5 uur naar Venetië. De wereldberoemde stad is gebouwd op maar liefst 118 eilandjes, die met elkaar verbonden worden door 400 bruggen! Auto’s rijden er niet, de hoofdweg is een kanaal en het vervoermiddel is een boot. Bekijk het Dogenpaleis, de Rialtobrug en de San Marco basiliek op het gelijknamige plein. Een gondeltocht door de kanalen langs de pastelkleurige huizen en bruggen is een onvergetelijke ervaring. Aan het einde van de middag vaart u weer terug naar Istrië.

De dagtocht ‘Venetië’ dient bij boeking te worden doorgegeven.

DAG 6 Route langs wijn- en olijfgaarden

Deze dag trekken we erop uit om het binnenland van Istrië te verkennen. We maken een mooie rondrit door het groene en heuvelachtige binnenland langs wijn- en olijfgaarden. Hier treft u de sfeer van het Italiaanse Umbrië, maar dan 30 jaar geleden. U kunt een bezoek brengen aan één van de vele wijnkelders die het gebied rijk is. De bekendste wijn is de dessertwijn Muškat, afkomstig uit de plaats Momjan. Dit stadje ligt op een heuveltop van 270 meter hoogte. Al vanaf de Griekse en Romeinse tijd vormen olijven een belangrijk product in Istrië. De Istrische olijfolie behoort tot de beste ter wereld. U kunt de olijfolie proeven bij één van de vele olijfproducenten of in de wijnkelders. Na deze prachtige rondrit rijden we terug naar ons hotel.

DAG 7 Opatija

Vandaag bezoeken we de bekende toeristenplaats Opatija, ook wel de parel van de Kvarner Rivièra genoemd. We maken een korte stop in het middeleeuwse bergdorpje Moscenicka, een vroeger zeeroversnest hoog op een heuvel gelegen met een mooi uitzicht over de zee. Vervolgens rijden we langs de kust naar Opatija. Deze stad was geliefd bij de Habsburgse adel als vakantieoord, waardoor er sierlijke villa’s en paleizen aan de boulevard prijken. U kunt een wandeling maken over het bekende Frans Jozef pad, een in de rotsen uitgehouwen wandelpad langs de kust. Het pad verbindt Opatija met Lovran, een dorpje aan de voet van de Ucka, de hoogste berg van Istrië. Er is een mooie haven en een gezellig klein centrum.

DAG 8 Koper, Piran en Secovlje

We brengen deze dag een bezoek aan Slovenië. We starten de dag met een bezoek aan het authentieke centrum van Koper. De stad is een belangrijke toeristische trekpleister. Vervolgens rijden we naar Piran, een middeleeuwse havenstad waar duidelijk de Venetiaanse en Gotische invloeden terug te vinden zijn. Het plaatsje kenmerkt zich door smalle straatjes, prachtige pleinen zoals het Tartiniplein en de klokkentoren van de Georgius kathedraal. Tenslotte bezoeken we Secovlje. Vanaf de Middeleeuwen hield men zich hier bezig met zoutwinning. Tegenwoordig is het een natuurreservaat met vele soorten watervogels.

DAG 9 Vertrek Funtana en Meer van Bled

We verlaten Kroatië en rijden richting het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg maken we een stop bij het meer van Bled in Slovenië, waar u kort de tijd heeft om het fraai gekleurde meer en haar sprookjesachtige landschap te bekijken.

DAG 10 Terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan het laatste gedeelte van onze reis naar Nederland. Onderweg worden enkele korte stops gemaakt. Teruggekeerd op onze verzamelplaats heeft u nog de gelegenheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner. Daarna wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.


Inclusief

 • 2 overnachtingen op de heen- en terugreis in een 2-persoonskamer in Duitsland
 • 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer in Funtana
 • 9 maal ontbijt
 • 9 maal diner
 • Drankjes tijdens de diners in het hotel in Funtana (thee, koffie, water, frisdrank, bier en wijn)
 • Toeristenbelasting
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Koffie of thee op het verzamelpunt op dag 1
 • Vervoer per Comfort Class touringcar voorzien van airco en toilet

Exclusief

 • Overige verzorging
 • Afscheidsdiner
 • Entreegelden
 • Reserveringskosten
 • Calamiteitenfonds

Opties

 • Dagtocht Venetië - €65,00
 • Vanaf het aankomstpunt is het ongeveer drie kwartier lopen naar het San Marcoplein. U kunt er ook voor kiezen u te laten vervoeren naar het San Marcoplein met een watertaxi, de kosten hiervoor zitten niet bij de dagtocht in.


Meer informatie

In een aantal gevallen kunnen wij een reis vrijblijvend voor u in optie zetten. U heeft dan de tijd om even (kort) te overleggen met de medereiziger en voorkomt zo, dat de reis is volgeboekt. Indien u een optie wenst, kunt u dit telefonisch aanvragen op 0529-469667. Onze medewerkers kunnen u adviseren of een optie voor de gewenste reis mogelijk is en bespreken de duur van de optie met u.

Wij gebruiken cookies. Akkoord