Kies uw reistype
U bent hier: Home » Busreizen » Voorjaarsaanbieding 8 dagen Italiaanse meren: Lago Maggiore, Orta en Lugano » Excursiereis 8 dagen Italiaanse meren Maggiore, Orta en Lugano
 

Voorjaarsaanbieding 8 dagen Italiaanse meren: Lago Maggiore, Orta en Lugano

Italië - Stresa, Verbania of Baveno
vanaf
€ 399,-
  Deze prijs geldt voor:
 • 8 dagen
 • Halfpension
Het 60 kilometer lange Lago Maggiore is prachtig gelegen in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Een bezoek aan de Borromeïsche eilanden is een must. Met een Nederlands sprekende gids bezoekt u Isola Bella en Isola Madre. In het diepe bergdal Valle Anzasca vinden we Macugnaga aan de voet van de Monte Rosa, het lijkt alsof de tijd er heeft stil gestaan. De dagtocht met de toeristische Centovallitrein naar Locarno en met de veerboot over het Lagio Maggiore terug naar Stresa is indrukwekkend. De route naar de heilige berg met 20 kapellen nabij Lago Orta eindigt uiteindelijk in Piemonte voor een bezoek aan een wijnboerderij.

Bekijk hier de 10 daagse busreis Italiaanse meren: Lago Maggiore, Orta en Lugano >>


 • Accommodatie
 • Programma
 • Data & prijzen
 • Opstapplaatsen
 • Bestemming
 • Foto's

Programma

DAG 1 Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel. Onderweg maken we de nodige stops. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons overnachtingshotel en gaan we aan tafel voor het diner.


DAG 2 Lugano en aankomst Lago Maggiore

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Italië, dwars door Zwitserland. Via de Gotthardtunnel bereiken we het ‘Italiaanse kanton’ Ticino. Eén van de zuidelijke kantons van Zwitserland, waar Italiaans de voertaal is. En u waant zich hier al een beetje in Italië: tussen de Alpenreuzen vindt u onder andere palmbomen en een heerlijk mediterraan klimaat. We maken een stop in het mooie Lugano, aan het gelijknamige meer. Aansluitend steken we de grens over naar ons hotel in Stresa, Verbania of Boveno.

DAG 3 Isola Bella en Isola Madre

Isola Bella is het beroemdste van de drie Borromeïsche eilanden in het Lago Maggiore. Per veerboot bereiken we het eiland, waar u een bezoek zult brengen aan het paleis. Bijzondere hoogtepunten van het paleis zijn de koepelvormige Salone delle Feste, de Sala da Ballo (balzaal) en de Sala della Musica vol waardevolle muziekinstrumenten. Na een bezoek aan het paleis zijn de spectaculaire barokke tuinen een must, verspreid over tien terrassen met prachtig bloeiende planten, fonteinen, watervallen en beelden. Op het hoogste punt van de tuin vindt u een grote eenhoorn; het symbool van de familie Borromeo. Isola Madre is het grootste van de Borromeïsche eilanden en de thuisbasis van een elegante villa, omringd door uitgestrekte botanische tuinen. Deze dag zal een Nederlandstalige gids u begeleiden.

De dagtocht Isola Bella incl. boot, entree kasteel en gids dient bij boeking te worden doorgegeven.

DAG 4 Treinrit Centovalli, Locarno en boottocht Lago Maggiore

We rijden in de ochtend naar Domodossola. Vanaf hier nemen we de toeristische Centovallitrein. Een prachtige treinrit door het dal van de honderd valleien. Onderweg wordt u getrakteerd op snelstromende watervallen, wijngaarden, kastanjebossen en door de tijd vergeten dorpjes. In één daarvan maken we een stop: Santa Maria Maggiore. Een leuke plek voor de lunch, maar bezoekt u vooral de fresco’s. We eindigen in Locarno, de zonnigste stad van Zwitserland. Het mooie Piazza Grande vormt het hart van Locarno, het grote plein met cafés, winkels en restaurants zorgt voor een sfeervol en levendig centrum van de stad. Onder de arcades en in de omliggende straatjes kunt u heerlijk winkelen! In de zomer worden openluchtconcerten gegeven. De bedevaartskerk Madonna del Sasso is de belangrijkste bezienswaardigheid van Locarno. Omstreeks 16.00 uur gaan we aan boord van de rondvaartboot, die ons in twee uur terug naar Stresa brengt. Een schitterende afsluiter van deze dag.

De treinrit Centovalli dient bij boeking te worden doorgegeven.

DAG 5 Lago d’Orta en wijnproeverij

Even ten westen van het Lago Maggiore ligt het Lago d’Orta. Met slechts 14 bij 2 km aanzienlijk kleiner dan het Lago Maggiore, maar het doet zeker niet onder de ‘de grote broer’. De ligging, midden tussen de bergen zorgt voor een bijzondere lichtval, wat een betoverende aanblik biedt. Midden in het meer ligt het piepkleine eilandje Isola San Giulio. We rijden de hele 33 km lange weg rondom het meer en bezoeken San Giulio, de belangrijkste plaats aan het meer. Een prachtig middeleeuws centrum en een levendige, typisch Italiaanse sfeer, vooral op en rond het Piazza Motta met haar vele cafeetjes en terrassen, maken van San Giulio een geliefde vakantiebestemming.

Een belangrijke en niet te missen bezienswaardigheid bij Orta San Giulio aan het Ortameer (Lago d'Orta) is de Sacro Monte di San Francesco. Een 'heilige' berg met op 400 meter hoogte een plateau met niet minder 20 kapellen, met 376 levensgrote beelden en fresco's gewijd aan het leven van de heilige Franciscus van Assisi. Alle kapellen zijn uniek van ontwerp, het vormt zodoende een waaier van architectonische stijlen als gevolg van het feit dat de bouw plaatsvond over een periode van 200 jaar (1590-1790). De oudste kapellen zijn het eenvoudigst. Het einde met de 17de-eeuwse toevoegingen, vol met geschilderde beelden gerangschikt in theatrale taferelen, zijn verbluffend mooi of volstrekt afschuwelijk, afhankelijk van je smaak... Sacro Monte werd in 1980 aangewezen als Nationaal Park. De kapellen zijn gebouwd als een dorp, te midden van kronkelende straatjes en bossen. Loopbruggen zijn weggestopt achter oude heggen en wilde bloemen. Hier is de natuur op zijn mooist en ben je in een wereld ver verwijderd van waar dan ook. Vogels zingen en bijen zoemen, voor de rest is er stilte. En onder je ligt het Lago d'Orta, groen en rustig tussen de bergen... Tot slot rijden we naar Romagnano Sesia, in de wijnregio van Piemonte. Hier zullen we een wijnkelder bezoeken en uiteraard proeven van het lokale product!

DAG 6 Stresa en Verbania

Vanochtend blijven we in Stresa. Op vrijdag vindt hier de wekelijkse markt plaats en geeft nog meer sfeer in het toch al levendige Stresa. In de middag gaan we naar Verbania is de grootste plaats aan het Lago Maggiore. Villa Taranto is een bekende botanische tuin in Verbania, maar liefst 16 hectare groot met meer dan 20.000 plantsoorten.

DAG 7 Vierwaldstättersee en Luzern

We verlaten Italië en rijden via Zwitserland terug richting Duitsland. Onderweg maken we een stop bij het schitterende Vierwaldstättermeer. Letterlijk en figuurlijk het Hart van Zwitserland. De kantons Uri, Schwyz en Unterwalten vormen de bakermat van de Zwitserse geschiedenis. Aan de andere kant van het meer ligt de stad Luzern. Deze stad kent een schitterend, levendig centrum met als belangrijkste bezienswaardigheid: De Kapelbrücke. Deze oudste houten overdekte brug ter wereld met haar kenmerkende watertoren, verbindt het oude en nieuwe centrum van Luzern. Aan het eind van de middag steken we de grens met Duitsland over en arriveren we bij ons overnachtingshotel in het Zwarte Woud.

DAG 8 Terugreis

Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Bij het verzamelpunt heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner. Vervolgens wordt u met onze servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

Inclusief

 • 2 overnachtingen op de heen- en terugreis in een 2-persoonskamer in Duitsland
 • 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer aan het Lago Maggiore
 • 7 maal ontbijt
 • 7 maal diner
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Koffie of thee op het verzamelpunt op dag 1
 • Vervoer per Comfort Class touringcar voorzien van airco en toilet

Exclusief

 • Overige verzorging
 • Afscheidsdiner
 • Entreegelden
 • Reserveringskosten
 • Calamiteitenfonds

Opties

 • Dagtocht Isola Bella - €25,00
 • Treinrit Centovalli - €22,00

Meer informatie

 • Toeslag 1-persoonskamer € 125,00

In een aantal gevallen kunnen wij een reis vrijblijvend voor u in optie zetten. U heeft dan de tijd om even (kort) te overleggen met de medereiziger en voorkomt zo, dat de reis is volgeboekt. Indien u een optie wenst, kunt u dit telefonisch aanvragen op 0529-469667. Onze medewerkers kunnen u adviseren of een optie voor de gewenste reis mogelijk is en bespreken de duur van de optie met u.

Wij gebruiken cookies. Akkoord