Kies uw reistype
U bent hier: Home » Busreizen » Excursiereis 22 dagen Grand Tour Bella Italia » Excursiereis 22 dagen Grand Tour Bella Italia
 

Excursiereis 22 dagen Grand Tour Bella Italia

Italië - Grande Tour Bella Italia
vanaf
€ 1.199,-
  Deze prijs geldt voor:
 • 09-10-2017
 • 22 dagen
 • Halfpension

Ontdek alle hoogtepunten van Italie in 22 dagen! Tijdens deze unieke rondreis maakt u onder andere kennis met de eeuwen oude steden Pisa en Lucca, het cultuurrijke Florence en één van de mooiste steden van Italië, Siena. Maar ook met de eeuwige stad Rome, Pompeï, de vulkaan de Vesuvius, de Trulli in Alberobello en Verona, de stad van Romeo en Juliet. Daarnaast wordt het vorstendom Monaco aangedaan. Kortom, te veel om op te noemen. U kunt er zelfs voor kiezen om verschillende dagtochten zeer voordelig bij te boeken naar Capri, de Amalfi kust en het romantische Venetië. Tijdens deze reis maken we ook een uitstap naar het Vorstendom Monaco.

Geniet van deze Grand Tour door Bella Italia!


 • Accommodatie
 • Programma
 • Data & prijzen
 • Opstapplaatsen
 • Bestemming
 • Foto's

Programma

DAG 1 Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel. Onderweg maken we de nodige stops. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel en gaan wij aan tafel voor het diner.


DAG 2 Aankomst Bloemenriviera

Vandaag reizen we verder naar onze eindbestemming in Italië, Diano Marina gelegen aan de Bloemenrivièra.


DAG 3 Monaco

Vandaag maken we een uitstapje over de grens en brengen we een bezoek aan het vorstendom Monaco. Vanzelfsprekend bezoeken we het paleis van de familie Grimaldi en kunt u kijken naar de wisseling van de wacht. Daarnaast ziet u de kathedraal met het graf van prinses Gracia en prins Rainier en de prachtige botanische tuinen. Het plein met het luxe Hotel de Paris en het beroemde casino is zeker een bezoekje waard. De haven met de vaak zeer luxe jachten ademt de mondaine sfeer uit van het belastingparadijs Monaco. De autoliefhebber onder u loopt kans een mooie Ferrari te aanschouwen. Bij terugkomst in het hotel kunt u genieten van een heerlijk diner.


DAG 4 Pisa en Lucca

Na het ontbijt vertrekken we richting Toscane. Aan het begin van de middag komen we aan bij Pisa met zijn Campo Miracoli, veld der wonderen. Hier zien we de Dom, het Baptisterium en natuurlijk de beroemde scheve toren van Pisa. Hierna rijden we verder door naar Lucca, één van de oudste steden van Italië met middeleeuwse gebouwen, prachtige kerken en mooie pleinen. U kunt een wandeling over de stadswallen maken. Vervolgens rijden we door naar Montecatini Terme, hier zullen we de komende 3 nachten verblijven.


DAG 5 Florence

Na het ontbijt rijden we naar Florence. Florence is één van de mooiste kunststeden van de wereld. We beginnen ons bezoek met een uitgebreide stadswandeling onder leiding van een Nederlands sprekende gids. We bezoeken de oude wijk die met haar doolhof aan kleine straatjes nog steeds een middeleeuwse sfeer uitstraalt. U ziet hier de rijkelijk versierde Duomo, het symbool van Florence, de Campanile en het Baptisterium. De wandeling voert verder langs de Piazza della Signoria en de 14e eeuwse Ponte Vecchio met haar talrijke goudwinkeltjes. In de middag heeft u tijd om zelf de stad te verkennen.


DAG 6 Siena en San Gimignano

Vandaag rijden we via een mooie route naar Siena. Deze stad staat voornamelijk bekend om het Piazzo del Campo. Dit plein behoort tot één van de mooiste van Italië. Bovendien is het plein ook bekend vanwege de Palio paardenraces die hier worden gehouden. Het plein is gelegen in het hart van de stad en wordt omgeven door straatjes met gezellige winkels, cafés en restaurants. U hebt voldoende vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te bezichtigen. Een bezoek aan de kathedraal mag zeker niet ontbreken! Op de terugweg naar ons hotel rijden we via San Gimignano, één van de best bewaarde middeleeuwse stadjes gelegen in de provincie Siena. San Gimignano is vooral bekend vanwege haar 13 torens. De karakteristieke torens domineren het silhouet van dit stadje. In het verleden deden deze torens dienst als woning en versterking, maar zij zijn vooral gebouwd als prestigeobject. Wandel door de smalle straatjes omhoog naar het hoogste punt van de stad en bekijk deze schitterende torens.


DAG 7 Orvieto

We laten Toscane achter ons en rijden verder zuidwaarts richting Rome. We maken een tussenstop in Orvieto, gelegen op een 300 meter hoog plateau van turfsteen. Deze plaats is vooral bekend vanwege zijn kathedraal, Duomo di Orvieto. De bouw van deze schitterende kathedraal nam meer dan 300 jaar in beslag. Dit is niet voor niets geweest, het is nu één van de grootste kathedralen van Italië. Via een schitterende route door het heuvelachtige landschap rijden we door naar Fiuggi Terme, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.


DAG 8 Rome

Na het ontbijt rijden we naar Rome, de stad met de vele gezichten. De ontelbare monumenten en de vele gezellige pleinen met terrasjes zullen u zeker verrassen. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids kunt u op ontdekking door Rome. Tijdens een stadsrondrit ziet u onder andere het oude centrum Forum Romanum, het Colosseum waar gladiatorengevechten plaatsvonden en de Engelenburcht. Na de rondrit volgt een korte wandeling naar het Sint-Pietersplein. De gids legt u alles uit over het Vaticaan, het hart en hoofd van de Rooms Katholieke kerk, de Sint Pieter en de Sixtijnse Kapel met de schilderingen van Michelangelo. ’s Middags heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Bijvoorbeeld om de Sint Pieter, de Spaanse trappen of de Trevifontein te bezoeken. Er wordt gezegd dat u een muntstuk in deze fontein moet werpen om er zeker van te zijn dat u nog een keer terugkomt in Rome. Vervolgens keren we terug naar ons hotel in Fiuggi Terme.


DAG 9 Pompeï en de Vesuvius

We bezoeken vandaag Pompeï en de vulkaan Vesuvius. Dit is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van deze reis. Pompeï werd na een uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius in 79 na Christus volledig onder as en vulkanisch gesteente bedolven. In de 16e eeuw werd de stad herontdekt en in de 19e eeuw werd begonnen met de opgravingen, waarbij men stukje voor stukje de stad heeft blootgelegd. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids kunt u opgravingen zoals het Forum en de Thermen bezichtigen. Na het bezoek aan Pompeï is het tijd voor de Vesuvius zelf, gelegen in het Parco Nazionale del Vesuvio. We rijden met de bus tot even onder de krater. Het laatste stuk kunt u omhoog wandelen voor een spectaculaire blik in de krater en het uitzicht over Napels. Na het bezoek vertrekken we naar het schiereiland Sorrento waar we drie nachten verblijven in een goed hotel.


DAG 10 Vrije dag of dagtocht Capri

U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen of een reservering maken voor de dagtocht "bloemeneiland Capri“. Dit eiland behoort tot één van de mooiste van Italië. De boottocht vanaf Sorrento naar Capri duurt ongeveer een half uur. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids verkent u in minibusjes het eiland. Capri en Anacapri zijn de twee belangrijkste plaatsen op het eiland. ’s Middags heeft u vrije tijd om het eiland op eigen gelegenheid te bezichtigen. Bijvoorbeeld om een bezoek te brengen aan de villa van Axel Munthe, een boottocht te maken naar de prachtige blauwe grotten of met de stoeltjeslift naar de Monte Salora te gaan voor een mooi uitzicht over het eiland.

De dagtocht "Capri“ inclusief boottocht en eilandtour per minibus dient bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 11 Vrije dag of dagtocht Amalfi kust

Ook deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht indelen of u kunt een reservering maken voor de dagtocht „Amalfi kust“. Deze kust staat bekend om zijn panoramische uitzichten en natuurrijke kustlijn met hoge kliffen en wordt beschouwd als één van de mooiste kustlijnen van Italië. Onderweg ziet u enkele schilderachtige havenplaatsjes, zoals Positano en Amalfi , gelegen aan de Golf van Salerno. In Amalfi heeft u tijd om rustig rond te kijken. Een bezienswaardigheid is de kathedraal. Verder staan in Amalfi veel luxe hotels en mooie villa’s. In verband met de rijtijdenwet nemen we afscheid van onze chauffeur. Vanwege de lengte van de reis zal er vandaag een chauffeurswissel plaatsvinden.

De dagtocht "Amalfi kust“ dient bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 12 Napels

Vanuit Sorrento rijden we naar Napels waar u kunt deelnemen aan een rondleiding met Nederlands sprekende gids. Napels is een bruisende stad met smalle steegjes en de gezellige drukte en chaos van het Italiaanse leven. Een groot aantal bezienswaardigheden herinnert aan het roemrijke verleden van de stad. Het centrum staat vol prachtige paleizen, kloosters en kerken. In de middag kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum, dat tot één van de belangrijkste musea ter wereld gerekend kan worden. Hier staan de schatten uit Pompeï tentoongesteld. Aan het eind van de middag vertrekken we naar de haven van Napels, waar we aan boord gaan voor de overtocht naar Palermo op Sicilië. De overnachting vindt plaats aan boord van het schip. Het diner kunt u gebruiken in het self-service restaurant (niet inbegrepen).

De reservering voor de stadswandeling in Napels dient bij boeking door te worden doorgeven.


DAG 13 Palermo en Monreale

Na het ontbijt en de ontscheping rijden we door naar Palermo. Vanochtend kunt u op eigen gelegenheid of met gids Palermo en Monreale bekijken. We bekijken de San Giovanni degli Eremiti, een in de 12e eeuw tot kerk omgebouwde moskee, die nu dienst doet als museum. Ook het indrukwekkende Noormannenpaleis, met mooie mozaïeken en de dom staan op het programma. Vervolgens brengen we een bezoek aan het hooggelegen klooster Monreale. We bekijken het kloosterhof met zijn overvloedig versierde zuilen en de Normandische domkerk, één van de fraaiste monumenten uit de middeleeuwen. We rijden naar de schitterende oostkust van het eiland naar de omgeving van Taormina, waar we twee nachten verblijven.


DAG 14 Etna en Taormina

Vandaag rijden we naar de indrukwekkende Etna. Deze actieve vulkaan is het hoogste punt van Sicilië (3.340 meter). We rijden tot circa 2.000 meter hoogte. Hier bevinden zich diverse restaurantjes en winkeltjes. U kunt deelnemen aan een excursie op de Etna. Met een kabelbaan gaat u verder tot ongeveer 2.500 meter, vanwaar u met een terreinwagen nog verder omhoog kunt. Bij helder weer kunt u genieten van prachtige uitzichten vanaf de Etna. Na dit indrukwekkende bezoek rijden we naar Taormina. Vanuit het Griekse theater heeft u een prachtig uitzicht op de Etna en de kuststrook. Vervolgens rijden we terug naar ons hotel.


DAG 15 Vertrek Sicilië en aankomst Apulië

We nemen afscheid van Sicilië en keren via een korte oversteek over de straat van Messina terug naar het vasteland. We doorkruisen het zuiden van Italië „van-de-teen- naar-de-hak“, door de regio Calabrië. Onderweg zullen regelmatig tussenstops worden gemaakt. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Apulië, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.


DAG 16 Alberobello

Vandaag brengen we een bezoek aan Alberobello. Dit stadje staat bekend om haar Trulli: kleine witte huisjes met kegelvormige daken. Twee wijken in de stad bestaan uit louter Trulli en bieden een schitterende aanblik. Onder leiding van een gids kunt u dit stadje gaan ontdekken. ’s Middags kunt u uw tijd zelf indelen. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel.


DAG 17 Rimini

Na het ontbijt verlaten we Apulië en rijden langs de Adriatische Kust naar Rimini. De kust van Rimini heeft meer dan 15 kilometer strand. De rijke historie heeft ook veel bezienswaardigheden achtergelaten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Doordat een groot deel van het oude centrum is uitgeroepen tot voetgangerszone is het heerlijk wandelen in het centrum. U overnacht 2 nachten in de omgeving van Rimini.


DAG 18 Vrije ochtend en San Marino

U heeft de ochtend lekker vrijaf om Rimini op eigen gelegenheid te verkennen. In de middag brengen we een bezoek aan San Marino, één van de kleinste landen ter wereld. De belangrijkste bezienswaardigheden zoals de middeleeuwse stadswallen, de Piazza della Liberta met het in gotische stijl gebouwde regeringspaleis en het Palazzo Publico, liggen allemaal op loopafstand van elkaar. Daarnaast staat San Marino bekend als winkelparadijs, waar belastingvrij inkopen gedaan kunnen worden.


DAG 19 Verona

We laten Rimini achter ons en rijden naar Verona, waar we rond het middaguur zullen arriveren. U ziet de middeleeuwse Scaligerbrug, de Romeinse Arena, de 12e eeuwse Dom en de San Zeno Maggiore, een schitterende Romaanse kerk. Op eigen gelegenheid kunt u deze mooie stad bekijken. Met een bezoek aan het balkonnetje van Romeo en Julia uit het beroemde verhaal van Shakespeare sluit u deze dag romantisch af. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in de omgeving van het Gardameer, waar we de komende 2 nachten verblijven.


DAG 20 Vrije dag of dagtocht Venetië

Vandaag kunt u uw dag vrij besteden of deelnemen aan de dagtocht Venetië. Een bezoek aan de prachtige stad Venetië mag in deze reis natuurlijk niet ontbreken. De wereldberoemde stad is gebouwd op maar liefst 118 eilandjes, die met elkaar verbonden worden door 400 bruggen! Te voet bereikt u eenvoudig het historische centrum van de stad. Bekijk het Dogenpaleis, de Rialtobrug, de San Marco basiliek en rust uit tussen de duiven op het bekende San Marcoplein. Een gondeltocht door de kanalen langs de pastelkleurige huizen en bruggen van deze romantische stad is een onvergetelijke ervaring.

De dagtocht „Venetië“ dient bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 21 Vertrek Italië

Na het ontbijt moeten we helaas afscheid nemen van ons hotel en het mooie Italië. We rijden naar Zuid-Duitsland voor de overnachting. Bij aankomst in het overnachtinghotel zal een heerlijk diner voor u klaarstaan.


DAG 22 Terugreis

Na het ontbijt vervolgen we onze terugreis richting Nederland. Onderweg maken we diverse stops. Bij ons verzamelpunt krijgt u de gelegenheid om wat te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Stadsrondrit- en wandelingen onder leiding van een gids dienen bij boeking te worden doorgegeven.


Inclusief

 • 20 overnachtingen in een 2- persoonskamer
 • 1 overnachting in een 2-persoonbinnenhut tijdens de bootovertocht Napels/Palermo
 • 21 maal ontbijt
 • 20 maal diner
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Koffie of thee op het verzamelpunt op dag 1
 • Vervoer per Comfort Class touringcar voorzien van airco en toilet

Exclusief

 • Overige verzorging
 • Afscheidsdiner
 • Diner aan boord op dag 12
 • Entreegelden
 • Reserveringskosten
 • Calamiteitenfonds
 • Toeristenbelasting

Opties

 • Dagtocht Amalfikust - €30,00
 • Dagtocht eiland Capri - €65,00
 • Dagtocht Venetië - €35,00
 • Stadsrondrit en -wandeling Alberobello - €9,50
 • o.l.v. Nederlands sprekende gids
 • Stadsrondrit en -wandeling Napels - €9,50
 • o.l.v. een Nederlands sprekende gids
 • Stadsrondrit en -wandeling Palermo en Monreale - €9,50
 • o.l.v. Nederlands of Duits sprekende gids
 • Stadsrondrit Rome - €9,50
 • o.l.v. Nederlands sprekende gids
 • Stadswandeling Florence - €9,50
 • o.l.v. Nederlands sprekende gids
 • Stadswandeling Pompeï en Vesuvius - €9,50
 • o.l.v. Nederlands sprekende gids (exclusief entree)

Meer informatie

 • Toeslag1-persoonskamer € 365,-

In verband met de lengte van de reis vindt er tijdens de reis een chauffeurswissel plaats.

In een aantal gevallen kunnen wij een reis vrijblijvend voor u in optie zetten. U heeft dan de tijd om even (kort) te overleggen met de medereiziger en voorkomt zo, dat de reis is volgeboekt. Indien u een optie wenst, kunt u dit telefonisch aanvragen op 0529-469667. Onze medewerkers kunnen u adviseren of een optie voor de gewenste reis mogelijk is en bespreken de duur van de optie met u.

Wij gebruiken cookies. Akkoord