Kies uw reistype
U bent hier: Home » Busreizen » Excursiereis 10 dagen Sardinië: Costa Smeralda, Maddalena eilanden en Corsica » Excursiereis 10 dagen Sardinië: Costa Smeralda, Maddalena eilanden en Corsica
 

Excursiereis 10 dagen Sardinië: Costa Smeralda, Maddalena eilanden en Corsica

Italië - Santa Teresa
vanaf
€ 759,-
  Deze prijs geldt voor:
 • 14-10-2017
 • 10 dagen
 • Halfpension
Het Italiaanse eiland Sardinië heeft een prachtig afwisselend landschap. De Costa Smeralda kenmerkt zich door kristalhelder water, ontelbare baaien, unieke granieten rotsformaties uitgeslepen door de wind en de geurige aanwezigheid van mediterrane bloemen en planten. U kunt mee op de dagexcursies naar de Maddalene eilanden, wie weet spot u onderweg nog een dolfijn, of naar de oude stad Bonifacio op de krijtsteenrotsen van het eiland Corsica.

 • Accommodatie
 • Programma
 • Data & prijzen
 • Opstapplaatsen
 • Bestemming
 • Foto's

Programma

DAG 1 Heenreis

Vanaf de verzamelplaats rijden we naar ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland.


DAG 2 Vervolg heenreis en overtocht

We vervolgen onze reis naar Sardinië. We rijden naar Genua waar we rond 18.00 uur inschepen voor de overtocht naar Porto Torres op Sardinië. U kunt gebruik maken van het self service restaurant (diner niet inbegrepen). Om circa 20.00 uur is de afvaart. U overnacht in comfortabele binnenhutten, voorzien van douche en toilet.


DAG 3 Aankomst Sardinië en bezoek Alghero

Het ontbijt vindt plaats aan boord. Omstreeks 07.00 uur varen we de haven van Porto Torres binnen op Sardinië. Nadat we van boord zijn gegaan rijden we naar Alghero. Een prachtig Middeleeuws stadje, bezaaid met boetiekjes, bars en restaurants. Met lange zandstranden, een golvende kustlijn en vele pijnbossen is dit een heerlijke vakantieplaats. Onder leiding van een gids kunt u deelnemen aan een stadswandeling. Aan het eind van de middag maken we nog een korte stop bij de Basilica di Saccardia, een prachtige Romaanse kerk. De kerk is helemaal opgebouwd uit afwisselend een lichte laag zandsteen en een donkere laag basaltsteen. Ook de binnenkant van de kerk is zeer de moeite waard! Hierna rijden we door naar ons 4* hotel in Santa Teresa waar we de komende 5 nachten zullen verblijven.

De stadswandeling Alghero dient bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 4 Santa Teresa, Castelsardo en Capo Testa

De ochtend kunt u vrij besteden in Santa Teresa. Na de middag stappen we in de bus rijden we naar Castelsardo. Het stadje ligt pal aan de zee, bovenop een vulkanische rots. Vanaf het kasteel Bellavista dat boven de stad uittorent heeft u een schitterend uitzicht over de baai. Het centrum bestaat uit smalle straatjes met kleine winkeltjes, waar veel handwerk verkocht wordt. Even buiten de stad vindt u de Olifantenrots. Na vele jaren te zijn blootgesteld aan weer en wind heeft de rots de vorm van een olifant met een opgeheven slurf aangenomen. Aan het einde van de middag rijden we naar Capo Testa, een schiereiland waar door de elementen een interessant rotslandschap is gevormd. Welke vormen ontdekt u in de rotsen? Bij mooi weer is de zonsondergang hier prachtig. Geniet van het rots spektakel en zie de zon in de zee zakken.


DAG 5 Costa Smeralda

Vandaag nemen we u mee naar de beroemde Costa Smeralda, Italiaans voor Smaragdkust. Bewonder de goudgele stranden, romantische baaien en rotsachtige kust. De kust is ontwikkeld door prins Aga Khan IV. Hij besloot er een betoverend vakantiegebied van te maken voor de rijkere toeristen. We maken stops in onder andere Porto Rotondo en Porto Cervo. Luxe restaurants en exclusieve boetieks van designers vormen hier geen uitzondering, evenals een haven met schepen van vele miljonairs. Gelukkig zijn er ook nog genoeg plaatsen waar u de diepblauwe zee en het prachtige natuurschoon van de Costa Smeralda kunt aanschouwen.


DAG 6 Dagtocht Corsica, Bonifacio

In de ochtend verlaten we Sardinië. Vanuit Santa Teresa maken we een korte overtocht naar Bonifacio op het Franse eiland Corsica. Bonifacio ligt op een hoog plateau van witte krijtrotsen. De stad bestaat uit de benedenstad nabij de haven en de oude binnenstad met een indrukwekkende burcht. In Bonifacio kunt u deelnemen aan een stadswandeling onder leiding van een gids. ’s Middags maken we via de kustweg en het bergachtige landschap van Corsica een mooie rondrit. Aan het eind van de middag gaan we weer terug naar Bonifacio voor de overtocht naar Santa Teresa.

De dagtocht “Corsica” dient bij boeking te worden doorgegeven


DAG 7 Dagtocht Maddalena eilanden

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag of meegaan naar de Maddalena eilanden. De eilandengroep bestaat uit 7 grotere eilanden en 55 kleinere eilandjes. Slechts drie van de eilanden zijn bewoond, de overige bestaan volledig uit ongerepte natuur. We maken de overtocht naar het grotere eiland La Maddalena, waar we een mooie rondrit maken. La Maddalena is met een brug verbonden met het eiland Caprera. Op dit eiland is de belangrijkste bezienswaardigheid het Garibaldi huis. Op Caprera zijn er prachtige wandelroutes door het beschermde natuurgebied. Geniet van de rust en schoonheid van deze mooie eilanden.

De dagtocht “Maddalena eilanden” dient bij boeking te worden doorgegeven


DAG 8 Kust van Sardinië

Vandaag maken we een mooie tocht langs de oostelijke kust van Sardinie. We rijden langs schitterende kustplaatsjes door naar het plaatsje Cala Gonone. Dit plaatsje heeft de mooiste stranden van Sardinië met spectaculaire baaien en grotten. Naast dit dorpje ligt een van de mooiste gebieden op het eiland, het Gennargentu-gebergte. In dit ongerepte gebied kunt u wilde dieren zoals adelaars, gieren, wilde katten en moeflons tegen komen. Via het binnenland rijden we terug naar Porto Torres, waar we inschepen voor de overtocht naar Genua. U overnacht in comfortabele binnenhutten, voorzien van douche en toilet.


DAG 9 Terugreis

In de ochtend komen we aan in Genua. Na het ontbijt verlaten we het schip en nemen we afscheid van Italië. We rijden naar het overnachtingshotel in Duitsland voor een diner en overnachting.


DAG 10 Nederland

Na het ontbijt rijden we verder richting Nederland. Bij het verzamelpunt in Nederland kunt u gebruik maken van het afscheidsdiner, voordat u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.


Inclusief

 • 2 overnachtingen op de heen- en terugreis in een 2-persoonskamer in Duitsland (ontbijt en diner)
 • 2 overnachting aan boord in een 2-persoonsbinnenhut Genua - Porto Torres v.v. (ontbijt)
 • 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer in Hotel Funtana 4* in Santa Teresa (ontbijt en diner)
 • 9 maal ontbijt
 • 7 maal diner in de hotels (diner aan boord zeer voordelig bij te boeken)
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Koffie of thee op het verzamelpunt op dag 1
 • Vervoer per Comfort Class touringcar voorzien van airco en toilet

Exclusief

 • Overige verzorging
 • Afscheidsdiner
 • Entreegelden
 • Reserveringskosten
 • Calamiteitenfonds

Opties

 • Dagtocht Corsica, Bonifacio - €59,00
 • Inclusief Nederlands of Engels sprekende gids en overtocht Sardinie - Corsica
 • Dagtocht Maddalena eilanden - €20,00
 • inclusief Nederlands of Engels sprekende gids en bootovertocht
 • Diner tijdens nachtovertochten naar Sardinie - €40,00
 • Diner in het self service restaurant aan boord, prijs is voor 2 maal diner, op de heen- en terugreis.
 • Stadswandeling Alghero - €7,50
 • onder leiding van een Nederlands of Engels sprekende gids

Meer informatie

 • Toeslag 1 persoonskamer € 175,-

In een aantal gevallen kunnen wij een reis vrijblijvend voor u in optie zetten. U heeft dan de tijd om even (kort) te overleggen met de medereiziger en voorkomt zo, dat de reis is volgeboekt. Indien u een optie wenst, kunt u dit telefonisch aanvragen op 0529-469667. Onze medewerkers kunnen u adviseren of een optie voor de gewenste reis mogelijk is en bespreken de duur van de optie met u.

Wij gebruiken cookies. Akkoord