telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Overijssel, Ootmarsum

  • Goed familiehotel
  • Bezoek Giethoorn
  • Bezoek synagoge Enschede
  • Bezoek Landgoed Kaamps
  • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
  • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Centraal overstappunt - Ootmarsum

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via een mooie route door de Achterhoek naar het authentieke plaatsje Ootmarsum, waar we voor de lunch aankomen (zie voordeelpakket). ‘s Middags kunt u op eigen gelegenheid het centrum verkennen of gaat u mee met de stadswandeling (zie voordeelpakket).

Dinsdag: Osnabrück

Vandaag steken we de grens met Duitsland over. Vanuit Ootmarsum volgen we een mooie route en komen o.a. langs het bekende plaatsje Bad Bentheim. Aansluitend komen we aan in de mooie stad Osnabrück, met een gezellig centrum. Hier heeft u voldoende tijd om zelf rond te kijken, te winkelen of gezellig ergens te lunchen. We rijden terug via Nordhorn en komen bij Denekamp weer op Nederlands grondgebied.

Woensdag: Giethoorn en Staphorst

Na het ontbijt rijden we naar het bekende Giethoorn, ook wel het 'Venetië van het noorden' genoemd. In de 14e eeuw begon de vervening rond Giethoorn. Daardoor nam het turfvervoer toe en werd de Dorpsgracht gegraven. Langs deze waterweg gingen steeds meer mensen zich vestigen, waardoor Giethoorn ontstond. U kunt in Giethoorn bijvoorbeeld een fluisterboot huren (kosten ca € 5,00 p.p.) en genieten van de prachtige natuur en waterwegen. Natuurlijk kunt u ook langs de grachtjes met bruggetjes wandelen of op een terrasje iets drinken en lunchen (niet inclusief). Na de middag brengen we een bezoek aan Staphorst, bekend vanwege de klederdrachten en de ramen met felgroene luiken en felblauwe raamdorpels. De gemeenschap van Staphorst is één van de meest kerkelijke van Nederland, waar de zondagsrust nog sterk in acht genomen wordt. Na deze stop rijden we terug naar Ootmarsum.

Donderdag: Markt Ootmarsum en Enter (zie Bolderman Pluspakket)

's Morgens is het markt in Ootmarsum en het is zeker de moeite waard om deze te bezoeken. Verder kunt u een mooie wandeling maken en zijn er in Ootmarsum bezienswaardigheden zoals o.a. het Openluchtmuseum en het Educatorium. ’s Middags brengen we een bezoek aan het typisch Twentse dorp Enter. De stichting Oudheidkamer Enter beheert hier o.a. het Klompenmuseum ‘Sköpke’ en het Zompenmuseum. We krijgen een rondleiding in beide musea (zie Pluspakket) en er wordt ook een demonstratie klompenmaken gegeven. 's Avonds is er in Ootmarsum een gezellige boerendansavond in Hotel van der Maas (zie Pluspakket).

Vrijdag: Ootmarsum - Enschede - Landgoed Kaamps (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we naar de Twentse stad Enschede. Omdat hier veel Duitsers komen winkelen, kunt u zomaar in het Duits aangesproken worden. U kunt Enschede zelf gaan ontdekken, winkelen of heerlijk genieten op één van de vele terrasjes in het gezellige centrum. Ook kunt u deelnemen aan een rondleiding door de prachtige synagoge van Enschede (zie Pluspakket). Aan het begin van de middag rijden we verder naar Landgoed Kaamps, dat midden in Twente in het dorpje Deurningen ligt (zie Pluspakket). We krijgen hier een rondleiding, een kopje koffie of thee en een kleine kaasproeverij. Hierna heeft u vrije tijd om zelf rond te kijken op het landgoed, voordat we naar ons hotel terugkeren.

Zaterdag: Ootmarsum - Deventer - centrale overstappunt

U kunt voor de laatste keer genieten van een heerlijk ontbijt in het hotel. In de loop van de ochtend  krijgt u, als u het Pluspakket heeft geboekt, een kopje koffie of thee met gebak. Daarna vertrekken we naar de Hanzestad Deventer. In deze prachtige stad aan de IJssel heeft u de mogelijkheid om het historische stadscentrum met haar vele monumenten te bezoeken, zoals bijvoorbeeld de Grote of Lebuïnuskerk met zijn imposante toren. Aansluitend rijden we naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden en waar u kunt nagenieten van deze prachtige busreis naar Ootmarsum. Daarna wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Nederland

Reisdocumenten:
Geldig paspoort of identiteitskaart.

Valuta:
In Nederland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Nederland.

Kraanwater:
Het kraanwater in Nederland is veilig om te drinken.

Taal:
Nederlands

Reisverhaal Sonja

Dit zijn een paar foto's van onze gezellige en educatieve Ootmarsum reis van 3 september t/m 7 september 2018

Foto1: Enschede - Conservatorium;
Foto 2: Enschede - Synagoge - Al sinds 1928 is het monumentale gebouw een sieraad voor de stad. Gebouwd i.o.v. ondermeer de textielfabrikant M.I. Menno heeft de bekende Amsterdamse architect Karel de Bazel een uniek totaalconcept ontworpen.
Foto 3: Ootmarsum: in het stadspark van Ootmarsum staat een historisch theehuis: " Theehuis Engels'Tuin. In deze tuin staan sculpturen waaronder de " Witte Wieven" (vervaardigd door: Angeliene de Jong) - In het Twenteland. Dagenlang doen vele verhalen over de Witten Wieven de ronde.
Foto 4: Enter: het Zompenmuseum.
Foto 5: klompenmuseum "Sköpke".
Foto 6: "Sköpke" 
Foto 7: Giethoorn - foto gemaakt tijdens boottocht.
Foto 8: Staphorst - kinderboerderij - "Samenzo" met diverse dieren - activiteiten voor jong en oud. Dit is een werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. In het aardige parkje is ook een klein terras waar men een kopje koffie kan drinken.
Foto 9: Staphorst - museum Staphorst.
Foto 10: Traditioneel gebouwde boerderij met de groene luiken.
Foto 11: Staphorst.
Foto 12: Ootmarsum wordt ook wel Siepelstad genoemd (soepel = ui).
3x per jaar wordt er een siepelmarkt gehouden. Een inwoner van Ootmarsum wordt ook wel Siepel genoemd.
Foto 13: Ootmarsum - Othmar bier. Bierbrouwerij van het Othmar bier. Ootmarsum is gesticht door koning Othmar. Bier is naar hem vernoemd.
Foto 14: Poaskearls in Ootmarsum. Zijn 8 jongelui die een belangrijke rol spelen in de folklore en gebruiken van het Paasfeest in Ootmarsum.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:50:48 | 0,4 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch