telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Autovakantie 4 dagen "Kerstspecial" Amsterdam en omgeving

  • Westcord Art Hotel 3* bij het Westerpark
  • Inclusief ontbijt
  • Optioneel dinerpakket
  • Ontdek Amsterdam
  • Bezoek alle trekpleisters in Noord- en Zuid-Holland
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Amsterdam

Amsterdam, bruisende hoofdstad van Nederland, staat bekend om zijn veelzijdigheid. Het is de stad van artistiek erfgoed, een uitgebreid grachtennetwerk met smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. Op de Dam vindt u het Koninklijk Paleis en de Nieuwe Kerk met indrukwekkende tentoonstellingen. U kunt van hieruit alle kanten op. Zoals de beroemde 9 straatjes tussen de grachten. Niet voor niets een zeer geliefd winkelgebied, want u vindt hier allerlei kleine en originele winkels. Wanneer u daarna richting de bruisende Haarlemmerdijk loopt, vindt u nog twee beroemde winkelstraten: de Prinsenstraat en de Herenstraat. Duik vervolgens de Jordaan in voor de vele oude cafés, diverse restaurants en unieke (delicatesse) zaakjes. Ook de wijken net buiten het centrum zijn een bezoek waard. Ga bijvoorbeeld naar de populaire Albert Cuypmarkt in de Pijp, of naar de oudste dierentuin van Nederland: Artis, in de elegante Plantagebuurt. Breng een bezoek aan het Rijksmuseum, waar u het wereldberoemde werk De Nachtwacht van Rembrandt kunt zien. Ook vindt u op het Museumplein het Stedelijk, Van Gogh Museum en het Moco Museum. Deze laatste is een boutique museum waar u moderne en hedendaagse kunst op een bijzondere manier ervaart. Of wat dacht u van het Scheepvaartmuseum, waar u zich onderdompelt in de maritieme geschiedenis. Ook is het een aanrader om een rondvaart door de grachten of een fietstour door de stad te maken. Stap als afsluiter op het pontje naar Noord en neem de lift in de Amsterdam Toren naar A’DAM Lookout. Hier heeft u een geweldig uitzicht over de stad!

De Nederlandse kust

Of u nu gaat voor ontspanning of juist op zoek bent naar wat actie, aan de Nederlandse kust kan het allemaal. Verken de duinen en de beste strandtenten en ervaar dat vakantiegevoel gewoon in eigen land. De stranden van bijvoorbeeld Bloemendaal aan Zee, Zandvoort aan Zee en Bergen aan Zee, zijn voorzien van gezellige strandtenten, cafés en restaurants voor een hapje en een drankje en een heerlijke dag aan zee. De duinen zijn voor natuurliefhebbers ideaal om te wandelen of fietsen en zich te vergapen aan de prachtige natuur.

De Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een uniek dorp in Nederland met houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Het is een vrij toegankelijk woon-werkgebied anno 1600-1700 en vooral wereldwijd bekend om haar molens. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van verse koeken, of kijk binnen bij het pakhuis waar klompen gemaakt worden. De kaasmakerij, tinnegieterij en de diverse molens mag u ook zeker niet missen.

Haarlem

Haarlem heeft het allemaal: een bijzondere geschiedenis, cultuur en een levendige binnenstad. U vindt er in het historische centrum indrukwekkende monumenten, de beste winkelstraat van het land, verscholen hofjes en karakteristieke straatjes met bijzondere restaurants. Ook zijn er internationaal beroemde musea, zoals het Frans Hals Museum en het Teylers Museum en zijn de Grote of St. Bavokerk en de Koepelkathedraal een bezoek meer dan waard. Het Jugendstil treinstation geldt als een van de mooiste stations in Nederland en u kunt een rondleiding krijgen in Molen de Adriaan. Laat u verrassen door de bezienswaardigheden, boetiekjes en pittoreske pleinen, door de oude én hedendaagse kunstenaars, de bourgondische sfeer en de rijke historie.

Volendam, Edam en Marken

In de levendige havenstadjes rondom Amsterdam is de Oudhollandse sfeer nog altijd voelbaar. Volendam is een eeuwenoud dorp, gelegen aan het Markermeer, dat ooit via de Zuiderzee in verbinding stond met de Noordzee. Vanwege de gunstige ligging aan het water kende het dorp veel vissers. In tegenstelling tot de rest van Noord-Holland was Volendam grotendeels katholiek. Dat was niet het enige waarin de Volendammers afweken van de rest, ze hadden ook hun eigen klederdracht en dialect, het Volendams. Volendam is ook bekend om zijn muzikale inwoners: Volendam heeft verschillende bekende artiesten en ook de ‘palingsound’ voortgebracht. Volendam is ook een echt kunstenaarsdorp. In het Volendams Museum vindt u een prachtige collectie plaatselijke klederdracht en schilderijen en tekeningen van de vele kunstenaars die Volendam in de 19e eeuw bezochten. Middels een audiotour wandelt u langs alle kunstzinnige plekken in het dorp. En vergeet, als u Volendam bezoekt, niet om een broodje gerookte paling te eten en op de foto te gaan in klederdracht!

De meest voor de hand liggende associatie met de naam Edam is ongetwijfeld het woord 'kaas'. En niet ten onrechte, als men bedenkt dat de overbekende ronde Edammer kazen reeds eeuwen geleden vanuit deze stad op reis gingen naar alle uithoeken van de wereld. De kaasmarkten, die tijdens het hoogseizoen wekelijks plaatsvinden en de kaaspakhuizen houden de herinnering aan dit geur- en kleurrijke verleden levendig. Edam is een stadje met een zeer authentieke, Hollandse kern, die een overtuigend bewijs vormt van Edams rijke verleden. Wie door de oude straatjes en langs de verstilde grachtjes wandelt, waant zich moeiteloos in een Hollandse stad van enkele eeuwen geleden, met uitstekend bewaard gebleven gevels, pleinen, bruggen en monumentale gebouwen.

In het kleine idyllische dorpje Marken lijkt de tijd soms stil te hebben gestaan. Met al zijn kleine huisjes is het hier soms net een groot openluchtmuseum. Tot in de 17e-eeuw bouwde men de karakteristieke huizen op terpen om beschermd te zijn tegen overstromingen, later werden houten palen gebruikt om de huizen op te bouwen. Na de aanleg van de Afsluitdijk waren overstromingen verleden tijd, maar de karakteristieke huisjes zijn gebleven. Ook in Marken zijn tradities bewaard gebleven en kunt u bewoners in klederdracht op straat tegen komen. In de aan een park gelegen klompenmakerij kunt u zien hoe van een blok hout klompen worden gemaakt en in het Marker Museum kunt u de klederdracht, kunstvoorwerpen en gebruiksvoorwerpen van dit kleine eiland bewonderen.

Zaanstreek

De Zaanstreek is een streek van industrieel erfgoed en historische dorpjes. Met de ontelbare windmolens, kerken en houten vissershuisjes lijkt het in de oud-Hollandse dorpjes of de tijd heeft stilgestaan. Hier heeft u het gevoel door een openluchtmuseum te lopen en er is meer dan genoeg om te zien en te doen. U ontdekt hier de geschiedenis en traditie van de Nederlandse koopvaardij, visserij en kaasmakerij. Ook kunt u kennismaken met de mijpalen van de industriële revolutie. Langs de rivier de Zaan draaiden de molenwieken op volle toeren en rookten de schoorstenen van de fabrieken onophoudelijk. Hier werden meel, koekjes en chocolade geproduceerd. Heden ten dage kunt u nog genieten van de heerlijke lokale kazen, die in de kleine kaas- en landwinkeltjes te koop zijn.

Nederland

Oppervlakte: 41.543 km²
Inwoners: 17.016.967
Hoofdstad: Amsterdam
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Rooms-katholiek en protestants
Valuta: Euro (€)
Taal: Nederlands
Tijdzone: UTC+1
 
Eten en drinken
Typische gerechten uit de oorspronkelijke Nederlandse keuken zijn stamppotten, zoals boerenkool, hutspot, andijviestamppot en zuurkoolstamppot. Daarnaast zijn er de typerende Nederlandse lekkernijen als drop, stroopwafels en bitterballen. Bier is een wereldwijd bekende Nederlandse drank. Een andere typisch Nederlandse drank is jonge jenever.

Flora en Fauna
De plantenwereld in Nederland kent veel variatie, dankzij de verschillende landschappen. Er zijn een aantal landschappen die erg bijzonder zijn of zelfs uniek voor Europa. Voorbeelden zijn de duingebieden langs de kust en de kwelders en begroeide strandvlakten. De dierenwereld is juist minder gevarieerd. Door bepaalde factoren, zoals de verstedelijking, zijn echte natuurlijke gebieden teruggedrongen in aantallen.

Geschiedenis
Het huidige Nederland werd al voor de jaartelling bewoond, door Germaanse en Keltische volken. Het gedeelte van Nederland dat zuidelijk van de Rijn ligt, was tot het jaar 400 onderdeel van het Romeinse Rijk. Later heeft Nederland onder andere deel uitgemaakt van het Bourgondische en Habsburgse Rijk. In 1568 kwam Nederland terecht in de 80-jarige oorlog. Na verschillende korte periodes van vrede, werd in 1648 voorgoed getekend voor vrede. De noordelijke provincies van Nederland vormden vanaf toen de Republiek van de Zeven Provinciën. Het zuiden van Nederland bleef bij Spanje horen. De Gouden Eeuw, in de 17e eeuw, was voor de Republiek van de Zeven Provinciën een periode van economische bloei. Er werden koloniën gesticht in verschillende werelddelen. In 1815 werd het Koninkrijk der Nederlanden opgericht, bestaand uit België en Nederland. Dit was echter van korte duur, want in 1830 werd België afgescheiden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wist Nederland neutraal te blijven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lukte dit niet, Nederland werd bezet door de Duitsers en had een zware tijd. In 1949 is Nederland één van de twaalf lidstaten die samen de NAVO oprichten. Ook van de, tegenwoordig zogeheten, Europese Unie was Nederland één van de oprichters.

Westcord Art Hotel 3*, Amsterdam

Dit hotel ligt vlakbij het Westerpark in de Spaarndammerbuurt en op loopafstand van het centrum. Ook met het openbaar vervoer en eigen auto is het hotel goed en snel bereikbaar. Het kunstzinnige hotel hangt vol met (moderne) kunst, o.a. van Herman Brood, en beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras, lift, buitenzwembad en fietshuur. Alle kamers zijn ruim, modern en met kunst ingericht en voorzien van een flatscreen televisie, minibar, espressomachine, waterkoker, kluisje, airco en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Sommige kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel. U kunt vanaf 15.00 uur inchecken en tot 12.00 uur uitchecken.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:55:17 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch