telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Autovakantie 8 dagen Zwitserse Alpen, Brig

 • Verblijf in Hotel Good Night Inn 3* in Brig
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Ontdek Zwitserland per unieke trein: Glacier Express
 • Trein Täsch - Zermatt, Gornergratbahn en berg Matterhorn
 • Lago Maggiore en Meer van Genève
 • Aletschgletsjer, Grimselpass en Rhônegletsjer
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Tips voor activiteiten

Effeweg.nl heeft voor u een prachtige autoreis samengesteld naar Zwitserland. In het mooie Brig verblijft in u in Hotel Good Night Inn 3*, een prima uitvalsbasis om de hoogste toppen van Europa te verkennen. Zwitserland en treinen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Glacier Express behoort tot één van de mooiste treinreizen ter wereld met spectaculaire uitzichten op besneeuwde bergen en dalen. Maak kennis met de schoonheid van de eeuwig besneeuwde berg Matterhorn, met een hoogte van bijna 4.500 meter. Vanuit Täsch kunt u met de trein naar het autovrije Zermatt met typische houten huizen. U kunt er heerlijk winkelen of de tocht vervolgen met de tandradbaan naar de 3.089 meter hoge Gornergrat. De Aletschgletsjer, zijn omgeving en de achterliggende bergen zijn door UNESCO aangemerkt als natuurlijk erfgoed. Geniet van deze autoreis naar Zwitserland met de meest fantastische uitzichten die u nooit meer zult vergeten!

Glacier Express

Wellicht één van de hoogtepunten van uw reis: een onvergetelijke treinreis in het spoor van de Glacier Express. Vanuit een (panorama)wagon kunt u genieten van het indrukwekkende Zwitserse Alpenlandschap. De trein slingert langs steile rotsen en klimt over de ruim 2.000 meter hoge Oberalppas. U passert Andermatt, ook wel het dak van Europa genoemd, en eindigt in Disentis. Vanuit Disentis rijdt de trein weer terug naar Brig. Zo mist u niets van de schitterende natuur en de prachtige uitzichten op besneeuwde bergen en dalen.

Treintje Täsch - Zermatt en Matterhorn

U maakt kennis met de indrukwekkende schoonheid van de eeuwig besneeuwde berg Matterhorn, met een hoogte van bijna 4.500 meter. Via een indrukwekkende route met prachtige uitzichten op de besneeuwde toppen rijdt u naar Täsch. De laatste kilometers kunt u verder met een treintje naar Zermatt. In het autovrije Zermatt met typische houten huizen kunt u winkelen, genieten van prachtige uitzichten of met een tandradbaan naar de 3.089 meter hoge Gornergrat gaan.

Saas-Fee en Lötschental

Saas-Fee is een charmante plaats, fraai gelegen aan de Fee gletsjer waar omheen de Alpengiganten oprijzen. Het bezoek aan Saas-Fee is leuk te combineren met het Lötschental in de middag. Het Lötschental staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt omsloten door berggiganten met gletsjers. In het dal bevindt zich een aantal authentieke dorpen. In Kippel zijn de huizen en oude houten schuren versierd met veel kerfsnijwerk.

Brig

U verblijft tijdens deze reis in Hotel Good Night Inn 3* in Brig. Brig heeft een mooie oude binnenstad met patriciërshuizen. Het Stockalperpaleis is één van de belangrijkste barokke paleisbouwwerken van Zwitserland.

Aletschgletsjer, Grimselpass en Rhônegletsjer

Een indrukwekkend uitzicht op een reusachtige gletsjer. dat is wat u kunt verwachten van de excursie naar de Aletschgletsjer. Deze gletsjer, zijn omgeving en de achterliggende bergen zijn door UNESCO aangemerkt als wereldnatuurerfgoed. Allereerst rijdt u naar het bergdorpje Fiesch. Van hieruit kunt u met een gondellift naar de Fischeralp en vervolgens met een cabinelift naar de Eggishorn. Vanaf circa 3.000 meter heeft u een fantastisch uitzicht op de gletsjer. Via een mooie route, waarbij u de Rhône volgt, kunt u naar de Grimselpass. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de Rhônegletsjer, de oorsprong van de Rhône.

Montreux, slot Chillon en boottocht Meer van Genève

Montreux kan worden omschreven als een stijlvolle, elegante stad. De locatie aan het Meer van Genève, omgeven door wijngaarden, staat garant voor veel zon. Er is een bruisend nachtleven met het oudste casino van Zwitserland. In het centrum van de stad wisselen architectuur uit de 'Belle Époque' en moderne gebouwen elkaar af. Het milde klimaat en de sfeer in Montreux en het naburige Vevey zijn de reden dat deze regio vaak wordt aangeduid als de 'Swiss Rivièra'. Even buiten Montreux ligt het Chateau de Chillon, prachtig op een rots direct aan het meer. Het kasteel heeft prachtige wandschilderingen uit de 14e-eeuw. U kunt een bezoek brengen aan de ondergrondse gewelven, de paradezalen en de in originele staat bewaard gebleven slaapkamer uit de tijd van de Berner heerschappij. Het hele complex bestaat uit 25 gebouwen en drie binnenplaatsen, omringd door twee ringmuren. Een boottocht over het meer mag eigenlijk ook niet ontbreken.

Simplon Pass en Lago Maggiore

Via een prachtige route over de Simplon pass kunt u een schitterende excursie maken naar het Lago Maggiore in Italië. U heeft tevens de mogelijkheid om de gehele route vanuit Brig per trein af te leggen naar het Lago Maggiore, en een bezoek te brengen aan de mooie stad Stresa gelegen aan de oevers van het meer. Maak kennis met deze prachtige knusse stad of breng een bezoek aan het bloemeneiland Isola Bella en het bij­be­horende kasteel van de familie Bor­romeo.

Hotel Good Night Inn 3*

In het centrum van Brig bevindt zich het rustig gelegen Hotel Good Night Inn. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, kiosk, kapsalon en een lift. De moderne kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet en föhn, televisie, telefoon en kluisje. Op elke verdieping bevindt zich een minibar.

Zwitserland

Oppervlakte: 41.284 km²
Inwoners: 7.604.467
Hoofdstad: Bern
Regeringsvorm: Parlementaire Bondsstaat
Religie: Christendom en Katholiek
Valuta: Zwitserse Frank
Elektriciteit: 220V, stekkers type J, platte stekkers van het type C kunnen hier gebruikt worden, voor andere stekkers hebt u een verloopstekker nodig
Taal: Duits, Frans, Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Er is geen duidelijke Zwitserse keuken te beschrijven. Kaasgerechten staan in het hele land veel op het menu, verder zijn er veel verschillen tussen regionale gebieden. Deze verschillen zijn veroorzaakt door invloeden uit buurlanden. De restaurants serveren hun lokale specialiteiten en streekgebonden gerechten, maar daarnaast maken ze ook altijd internationaal bekende gerechten. Bekende Zwitserse gerechten zijn rösti en kaasfondue of kaasraclette. Ook de chocolade uit Zwitserland is bekend. Als voorgerecht of borrelhapje wordt vaak ‘Trockenfleisch’ gegeten. Dit is flinterdun gedroogd rundvlees. ‘Geschnetzeltes’ komt u overal in Zwitserland tegen, dit is kalfsvlees in roomsaus. Rondom de meren zijn visgerechten populair. Veel Nederlanders weten niet dat Zwitserland veel eigen wijnen heeft. Deze wijnen zijn betaalbaar en ook erg goed van kwaliteit. Uit het Walliser Rhônedal, de streek langs het Meer van Genève en de meren in de Jura en uit Ticino, zijn de meeste wijnen afkomstig. Als afzakkertje na de maaltijd wordt vaak Pflümi, Kirsch of Poire Williams genuttigd.

Flora en Fauna
Op de berghellingen is veel bebossing en langs de rivieren groeien oeverbossen. In het Mittelland zijn vooral beuken en fijnsparren te vinden, met daarbij lindes, esdoorns, zomereiken en essen. Op de schuinte van de Jura wordt vooral gemengd bos aangetroffen, met beuken en esdoorns in de lagere gebieden en fijnsparren en zilversparren in de hogere regionen. Afhankelijk van het klimaat, begint de boomgrens op een hoogte tussen de 1800 en 2800 meter. Struiken, waarin de bosbes, beredruif, groene els of het alpenroosje groeien, verbinden de bebossing met de alpenweiden (matten). De matten boven de boomgrens zijn gevuld met onder andere gras, sleutelbloemen, orchideeën, anemonen, verscheidene gentiaansoorten en edelweiss. In de lente en het begin van de zomer bloeien deze bloemen, waardoor de alpenweiden in een prachtige bloemenzee veranderd. Op de nog hoger gelegen gebieden groeien korstmossen op de rotsen en kussenplanten in de rotsspleten. Door milieuverontreiniging en wintersport is erosie ontstaan en ook raakt de bodem het plantendek kwijt. Vooral de alpenweiden lopen hierdoor gevaar.

In en rondom de wateren leven veel dieren, vooral zoogdieren, vissen, amfibieën en vogels. De vlagzalm, beekforel en rivierdonderpad komen voor in snelstromende rivieren. De waterspreeuw leeft ook veel in de regio van deze rivieren. Vissen die in de stilstaande of langzaam stromende wateren leven zijn onder andere de brasem, paling, snoek en rivierbaars. In de bossen zijn veel reeën te vinden en in mindere mate edelherten. Wilde katten, vossen, dassen, wilde zwijnen en boommarters komen voor in de bossen van de Voor-Alpen en de Jura. Amfibieën die redelijk veel voorkomen zijn adders, aspisadders, esculaapslangen en smaragdhagedissen. De vogels die in de bossen leven zijn onder andere de kruisbek, verscheidene soorten spechten en uilen (waaronder de oehoe). Boven de bossen zijn roofvogels te zien, op zoek naar hun prooi. Het betreft vooral de buizerd, havik, boomvalk, sperwer en wespendief. Rondom de boomgrens leven de notenkraker, hazelhoen, auerhoen en korhoen. De Alpenmarmotten hebben ondergrondse burchten in het hooggebergte. Nog hoger, op het grensgebied van de alpenweiden en de rotshellingen, leven gemzen. Steenbokken leven in het daarboven gelegen gebied.

Geschiedenis
De eerste bewoners van Zwitserland waren de jagers in de grotten, zo’n 10.000 jaar v. Chr. Gevonden voorwerpen in de Jura bewijzen dit. In 8.000 v. Chr. zwermden de mensen uit over de afgesmolten vlaktes van de gletsjers. In ongeveer 6.000 v. Chr. kwamen volken uit het Midden-Oosten naar Zwitserland. Zij zetten eenvoudige nederzettingen op en bestonden van de landbouw. Ze kapten hiervoor bossen er bebouwden land. De belangrijke Tène-cultuur kwam op in de ijzertijd, zo’n 800 jaar v. Chr. Deze periode was belangrijk omdat toen bijvoorbeeld de eerste munten in omloop kwamen. De bevolking leefde toen in paalwoningen. De Helveten, een Keltische stam, verspreidden zich vanuit Zuid-Duitsland over Zwitserland. In 58 v. Chr. werden ze door Julius staande gehouden. De Helveten werden voorgoed ondergeschikt in 15 v. Chr. De Romeinse provincie Helvetia was gerealiseerd. Geleidelijk veranderden de legerplaatsen van de Romeinen in grote steden, bewoond door de Romeinen en Kelten. Deze volken leefden vredelievend naast elkaar tot en met de 3e eeuw. De welvaart was redelijk in die tijd. Het West-Romeinse rijk viel in de 4e en 5e eeuw, onder meer door invallen van Germaanse stammen uit het noorden. Tenslotte slaagde de Bourgondische stam erin om zich te vestigen rondom het Meer van Genève. De Bourgondiërs zetten in West-Zwitserland een koninkrijk op, met Latijn als voertaal. Een andere Germaanse stam, de Alemannen, settelde zich in het noorden en oosten van Zwitserland. De taalgrens is hiervan afkomstig.

Prijsniveau
De prijzen zijn gemiddeld iets hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • Jodelen is typisch Zwitsers en het komt dan ook veel voor in de Zwitserse volksmuziek. De landbouwers in de bergen zijn ooit begonnen met het jodelen. Ze gebruikten het om met elkaar te communiceren, van de ene naar de andere berg.
 • Zwitserland heeft het dichtste spoorwegennet ter wereld. De lengte van het spoor is in totaal ongeveer 5.000 km. Er zijn ook een aantal bergtreinen, zoals de Glacier Express. Deze behoort tot één van de mooiste treinreizen ter wereld.
 • De koffie in Zurich is de duurste ter wereld en ook Basel staat in de top 5. Daarvoor krijgt u wel een goede kwaliteit koffie.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:25:16 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch