telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Autovakantie 5 dagen Maastricht

  • 5-daagse autovakantie
  • Hotel op loopafstand van het centrum
  • Ontdek Maastricht Underground
  • Bezoek musea, de ENCI-groeve of de vestingwerken
  • Maak een boottocht op de Maas
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Boekhandel Dominicanen

Boekhandel Dominicanen is gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk en is door the Guardian uitgeroepen tot 'The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven'. Deze boekhandel biedt het meest complete en gevarieerde assortiment boeken van de stad Maastricht.

ENCI-groeve Maastricht

In de ENCI-groeve werd tot in 2018 mergel gewonnen. Hier kwam na 100 jaar een eind aan de mergelwinning. Natuurmonumenten heeft sindsdien het beheer over de groeve. U kunt hier heerlijk wandelen en u heeft er prachtige uitzichten over de groeve en de stad Maastricht. De natuur die hier ontstaan is, is nu al ongekend. Vanaf het uitzichtplateau heeft u een adembenemend uitzicht over de groeve en het groenblauwe water. Absoluut een aanrader!

Het Vrijthof

Er wordt weleens geroepen dat het dit mooiste plein van Nederland is. Zou dat komen omdat, wanneer je midden op het Vrijthof staat en om je heen kijkt, je haast vergeet dat je in Nederland bent? Misschien ook wel omdat dit het culturele hart van Maastricht is. De plek waar het theater, een museum en mooie kerken aan grenzen. Maar ook de plek die haast wekelijks van gedaante verwisselt en zich naadloos aanpast aan ieder (cultureel) seizoen en evenement.

Musea in Maastricht

De Schatkamer van de Sint-Servaasbasiliek is een museum van religieuze kunst en kunstvoorwerpen in de Basiliek van Sint-Servaas. De schatkamer bevat enkele voorwerpen van middeleeuwse edelsmeedkunst die tot de kostbaarste in Nederland behoren en is een belangrijke toeristische attractie in Maastricht.

Het Bonnefantenmuseum is een museum voor oude, moderne en hedendaagse kunst en heeft een afwisselend tentoonstellingsaanbod. Het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi schittert aan de skyline van Maastricht.

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht is gevestigd in het voormalige Grauwzustersklooster aan het De Bosquetplein. Het museum is vooral bekend vanwege de voor Nederland unieke collectie krijtfossielen, waaronder diverse Mosasaurussen, Prognathodons en Hadrosaurussen.

Vestingwerken

De geschiedenis van Maastricht is eeuwenlang bepaald door de aanwezigheid van militairen. De Romeinen waren de eerste die een vesting, een castellum, bouwden. In de vroege 13e-eeuw kreeg Maastricht stadsrechten en werd begonnen met de aanleg van een stadsmuur. Een eeuw later werd er al een tweede stadsmuur omheen gebouwd. Deze bouwcampagnes waren de aanzet van de uitbouw van Maastricht tot vestingstad. Door haar strategische ligging was Maastricht eeuwenlang één van de belangrijkste vesting- en garnizoenssteden van Noordwest Europa. Bezoekt u bijvoorbeeld de Helpoort, de Jekertoren, de Pater Vincktoren of het witgekalkte Pesthuis.

Townhouse Designhotel, Maastricht

Het hotel ligt op loopafstand van het centrum en het station. In dit unieke designhotel worden moderne elementen gecombineerd met een vintage stijl. In het hotel zijn een receptie, lounge, restaurant, bar, lift, fitnessruimte en wellnesscentrum aanwezig. Alle kamers beschikken over een flatscreen televisie, kluisje, airco en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Nederland

Oppervlakte: 41.543 km²
Inwoners: 17.016.967
Hoofdstad: Amsterdam
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Rooms-katholiek en protestants
Valuta: Euro (€)
Taal: Nederlands
Tijdzone: UTC+1
 
Eten en drinken
Typische gerechten uit de oorspronkelijke Nederlandse keuken zijn stamppotten, zoals boerenkool, hutspot, andijviestamppot en zuurkoolstamppot. Daarnaast zijn er de typerende Nederlandse lekkernijen als drop, stroopwafels en bitterballen. Bier is een wereldwijd bekende Nederlandse drank. Een andere typisch Nederlandse drank is jonge jenever.

Flora en Fauna
De plantenwereld in Nederland kent veel variatie, dankzij de verschillende landschappen. Er zijn een aantal landschappen die erg bijzonder zijn of zelfs uniek voor Europa. Voorbeelden zijn de duingebieden langs de kust en de kwelders en begroeide strandvlakten. De dierenwereld is juist minder gevarieerd. Door bepaalde factoren, zoals de verstedelijking, zijn echte natuurlijke gebieden teruggedrongen in aantallen.

Geschiedenis
Het huidige Nederland werd al voor de jaartelling bewoond, door Germaanse en Keltische volken. Het gedeelte van Nederland dat zuidelijk van de Rijn ligt, was tot het jaar 400 onderdeel van het Romeinse Rijk. Later heeft Nederland onder andere deel uitgemaakt van het Bourgondische en Habsburgse Rijk. In 1568 kwam Nederland terecht in de 80-jarige oorlog. Na verschillende korte periodes van vrede, werd in 1648 voorgoed getekend voor vrede. De noordelijke provincies van Nederland vormden vanaf toen de Republiek van de Zeven Provinciën. Het zuiden van Nederland bleef bij Spanje horen. De Gouden Eeuw, in de 17e eeuw, was voor de Republiek van de Zeven Provinciën een periode van economische bloei. Er werden koloniën gesticht in verschillende werelddelen. In 1815 werd het Koninkrijk der Nederlanden opgericht, bestaand uit België en Nederland. Dit was echter van korte duur, want in 1830 werd België afgescheiden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wist Nederland neutraal te blijven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lukte dit niet, Nederland werd bezet door de Duitsers en had een zware tijd. In 1949 is Nederland één van de twaalf lidstaten die samen de NAVO oprichten. Ook van de, tegenwoordig zogeheten, Europese Unie was Nederland één van de oprichters.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:28:53 | 0,3 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch