telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:00 - 20:00 uur zaterdag : 08:30 - 17:00 uur

4 dagen Kopenhagen Super Summer Sale

vanaf € 189,-
vertrekdata en prijzen
 • Verblijf o.b.v. Logies & Ontbijt
 • Vervoer per Tourist Class touringcar
 • Verblijf in een 4*-hotel
 • Diners voordelig bij te boeken

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we via Bremen en Hamburg naar Puttgarden voor een korte overtocht naar Rødby in Denemarken. Vanaf Rødby rijden we rechtstreeks naar het hotel in Kopenhagen, waar we in de loop van de avond arriveren.

Dag 2 Kopenhagen

Na het ontbijt vertrekken we richting het centrum van Kopenhagen om onder leiding van een gids de stad te bezichtigen. De tour brengt u langs de beroemde Kleine Zeemeermin, het koninklijke kasteel Amaliënborg en de oude haven Nyhavn. De middag heeft u vrij te besteden in Kopenhagen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het beroemde attractiepark Tivoli of de winkelstraat Strøget verkennen, die tot één van de langste straten van Europa behoort.

Dag 3 Vrije tijd Kopenhagen of Dagtocht Malmö

Vandaag kunt u genieten van Kopenhagen of deelnemen aan een mooie excursie naar Malmö. De dagtocht Malmö is zeer voordelig bij te boeken. We reizen via de beroemde Öresundbrug naar de Zweedse Hanzestad Malmö. Een gids neemt u mee naar één van de tientallen kastelen en de prachtige stadsparken die de stad rijk is. In de middag vertrekken we richting het noorden naar Helsingborg. Hier nemen we de boot terug naar Deens grondgebied, Helsingør. U heeft vrije tijd om het oude stadscentrum te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Slot Kronborg. Het oorspronkelijke Slot Kronborg staat bekend als de plaats waar Shakespeare’s Hamlet zich afspeelde. In 1629 raakte het slot zwaar beschadigd door een brand. Nu zijn veel zalen van het slot ingericht als museum. In het museum worden de tolheffingen en de handel van na de Vikingperiode in beeld gebracht met onder meer een prachtige collectie scheepsmodellen. Vervolgens rijden we in zuidelijke richting terug naar ons hotel in Kopenhagen.

Dag 4 Terugreis

Vandaag nemen we afscheid van Denemarken. Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Onderweg is er de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Denemarken

Oppervlakte: 43.094 km²
Inwoners: 5.581.503
Inwoners per km²: 130
Hoofdstad Kopenhagen
Regeringsvorm: Constiutionele monarchie
Religie: Lutheranisme
Valuta: Deense Kroon (DKK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & K, gen verloopstekker nodig
Taal: Deens
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland
Afstand Nieuw Dijk - Kopenhagen, 741 km
Continent: Europa
Aangrenzende landen: Duitsland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland
 
 
 

Eten en drinken

De Deense keuken is gevarieerd met vooral veel vlees, vis en aardappelen. Typisch Deense gerechten zijn smørrebrød en kold brod.  Smørrebrød zijn sneetjes (rogge-)brood  met een riante belegging. Kold brod is een buffet met koude en warme hapjes. Hotdogs zijn ook erg gewild in Denemarken. Deze worden op straat verkocht vanuit zogenoemde pølsevogns (worstkarren). Een typisch Deense drank is Akvavit, een sterke drank die koud gedronken wordt. Ook bier wordt er graag gedronken.


Flora en Fauna

Ooit, rond de Middeleeuwen, was Denemarken zeer dichtbebost. Door het vele houtgebruik is hier echter niet veel van overgebleven. Ten behoeve van huizen en de scheepvaart zijn vele bossen gekapt. Ook het grazende vee heeft hieraan bijgedragen. Het landoppervlak bestaat nog maar voor zo’n 11% uit bos. Ook het aantal dieren loopt terug. Het aantal herten en wilde zwijnen bijvoorbeeld, is sterk verminderd. Kleine zoogdieren als konijnen en muizen komen wel veel voor. In de wateren langs de kust van Denemarken worden regelmatig tuimelaars en bruinvissen gezien.

 

Geschiedenis 

In 900 werd Denemarken één land. Daarvoor vochten allerlei kleine eilandjes tegen elkaar om de macht te grijpen. Denemarken was eeuwenlang de kern van vroeg Middeleeuws Europa en is het oudste koninkrijk van Europa. Hieraan wordt men herinnerd door de vele herenhuizen en kastelen.

Klimaat

  Gem. maximum
temperatuur (C)
Gem. minimum
temperatuur (C)
Gem. aantal
zonuren per dag
Gem. aantal
dagen neerslag
Januari 1 -4 1 16
Februari 2 -3 2 13
Maart 5 0 4 14
April 10 2 6 16
Mei 16 7 8 12
Juni 19 10 9 11
Juli 22 13 9 13
Augustus 21 13 7 14
September 17 10 5 14
Oktober 13 7 3 15
November 8 2 2 17
December 4 -2 1 17


Openingstijden

De meeste winkels (vooral buiten Kopenhagen en de grote steden) maken gebruik van de volgende openingstijden: maandag t/m donderdag van 9.00/10.00 tot 17.30/18.00 uur vrijdag van 9.00/10.00 tot 19.00 of 20.00 uur zaterdag van 9.00/10.00 tot 12.00 of 14.00 uur. De eerste zaterdag van de maand tot 16.00/17.00 uur.


Prijsniveau

Het prijsniveau van Denemarken ligt over het algemeen iets hoger dan in Nederland. Producten als sigaretten, sterke drank, suiker en zoet zijn echter een stuk duurder dan in Nederland, dankzij de hoge accijnzen.

Leuke feitjes

 • De Strøget is de belangrijkste winkelstraat van Kopenhagen. Met een lengte van 2 kilometer is het de langste autovrije winkelstraat van Europa. Er zijn veel straatartiesten en –muziekanten te vinden.
 • Slot Kronborg in Kopenhagen werd gebruikt als decor voor het toneelstuk Hamlet van William Shakespeare. Het slot heeft hierdoor veel bekendheid gekregen.


Zweden

Oppervlakte: 449.964 km2  
Inwoners: 9.453.000
Inwoners per km²: 21
Hoofdstad Stockholm
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Lutheranisme
Valuta: Zweedse kroon
Elektriciteit: 230V, stekkers type C en F, geen verloopstekker nodig
Taal: Zweeds
Tijdzone: UTC +1, net als in Nederland
Afstand Nieuw-Dijk - Stockholm, 1.387 km
Continent: Europa
Aangrenzende landen: Finland en Noorwegen
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland

Eten en drinken
Het meest typerende gerechten van de Zweedse keuken zijn Köttbullar en Smörgåsbord. Köttbullar zijn kleine gehaktballetjes. De Zweden eten deze balletjes vaak als snack, als broodbeleg of bij de borrel. Smörgåsbord is een maaltijd bestaand uit vele warme en koude gerechten, waaronder verschillende vissoorten en gekookte en gebraden vleessoorten. Andere typisch Zweedse gerechten zijn Pytt i Panna, aardappelen, uien en vlees, geserveerd met rode bieten en een gebakken of rauw ei, en Surströmming, een in blik verpakte, kleine haringsoort. De haring heeft een aparte smaak en een hele sterke geur. Alcoholische dranken zijn erg duur in Zweden. Dranken met een laag alcoholpercentage (tot 3,5%) worden verkocht in de gewone winkels. Dranken met een hoger alcoholpercentage worden alleen in staats-slijterijen verkocht.

Flora en Fauna

Zweden heeft een groot landoppervlakte en is dunbevolkt. Hierdoor is de natuur bespaard gebleven en heeft weinig schade opgelopen. De jacht is perfect geregeld. Mede hierdoor is de populatie van de eland flink toegenomen. Er is jaarlijks een groot afschot nodig om de bossen te ontzien van grote schade. Aan de andere kant zijn roofdieren flink in aantal teruggenomen. Van de bruine beer en de wolf bijvoorbeeld, bestaan enkel nog restpopulaties. Voor talrijke noordelijke vogelsoorten is Zweden een vooraanstaand broedgebied. Een opvallende vogelsoort die in Zweden broed is de Europese kraanvogel.


Geschiedenis

Vondsten bewijzen dat er 5000 jaar voor christus al mensen leefden in Zweden. De Vikingperiode, jaar 800 – 1050, was enerzijds een bloeiperiode voor Scandinavië. Anderzijds was er in die periode veel strijd tussen de verschillende landen. Zweden, Noorwegen en Denemarken stichtten na afloop van de Vikingtijd en de vroege Middeleeuwen de Uni van Kalmar. In die tijd behoorde Finland nog tot Zweden. Later sloot Zweden zich af van de Unie en in 1523 werd het een monarchie. Het land breidde haar gebied in de 17e eeuw uit met Duitsland en delen van de Baltische Staten. Zweden verloor deze macht in de 18e eeuw weer, toen het deze overzeese gebieden verloor. In die tijd zonderde ook Finland zich af van Zweden. Sinds 1814 heeft Zweden geen oorlog gevoerd met andere landen. Zweden trad toe tot de EU in 1995.

Klimaat

 
  Gem. maximum
temperatuur (C)
Gem. minimum
temperatuur (C)
Gem. aantal
zonuren per dag
Gem. aantal
dagen neerslag
Gem. hoeveelheid
neerslag (mm)
Januari -2 -4 1 16 31-60
Februari -3 -6 2 13 31-60
Maart 2 -2 3 12 31-60
April 9 1 5 11 31-60
Mei 15 7 8 9 6-30
Juni 21 11 9 10 6-30
Juli 22 13 8 12 31-60
Augustus 21 12 7 13 31-60
September 16 8 4 14 31-60
Oktober 9 4 2 15 31-60
November 4 -1 1 17 31-60
December 0 -3 1 17 31-60


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 18.00 uur zijn de winkels geopend. Warenhuizen in de grotere steden zijn ook op zondag vaak geopend.


Prijsniveau

De prijzen in Zweden liggen hoger dan in Nederland.


Leuke feitjes

 • Zweden is één van de grootste en dunbevolktste landen van Europa.
 • In Zweden kunt u de middernachtzon of het noorderlicht meemaken. Bij middernachtzon, vooral te zien in het noorden van Zweden, komt de zon ’s nachts niet onder horizon. Het noorderlicht is een lichtverschijnsel dat in het donker gezien kan worden, vooral in de winter.

Hotel Lautrup Park 4*

Hotel Lautruppark ligt in Ballerup, 20 minuten rijden van het stadscentrum van Kopenhagen. Het biedt kamers met gratis WiFi, een flatscreen-tv met satellietzenders, kleine zithoek, een bureau, broekenpers en minibar. De badkamer is voorzien van bad of douche en toilet. Het hotel heeft een lift.  Gasten kunnen in de speelkamer genieten van een potje poolen, darten of tafeltennissen. Het terras is een mooie plek voor ontspanning. Restaurant Pascal biedt traditionele Europese gerechten, een ontbijtbuffet en een lunchmenu. Het Malmparken-station ligt op 12 minuten loopafstand. Op 1,3 km van het hotel bevindt zich de Skovlunde og Gerlev-golfclub.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Leeuwarden
Heerenveen
Lemmer
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk
Bergen op Zoom > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Bergen op Zoom
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Eindhoven > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Eindhoven
Uden
Nijmegen
Leiden > Den Haag
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Leiden
Den Haag
Rotterdam > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Zutphen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Utrecht
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Utrecht
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Hoorn
Purmerend
Zaandam
Amsterdam
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route C
Nieuw-Dijk / Didam
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
Ma. t/m vr. uur
Zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12