Top 10 - Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en een  ideale bestemming voor een stedentrip! De stad staat bekend om zijn vele mooie gebouwen en vele musea. Speciaal voor u hebben wij een top-10 samen gesteld met activiteiten en bezienswaardigheden die u niet mag missen in Kopenhagen!  

1. Nyhavn.
Nyhavn is een schitterende oude haven waar vroeger overal ter wereld schepen vandaan kwamen om hun goederen te transporteren. Vandaag de dag is het nog steeds een haven waar veel mensen op af komen. U vindt er tal van restaurants en toeristen. Een waar gezelligheidsoord.

2. Tivoli Tuinen
Tivoli is een multifunctioneel park. Er is hier van alles te beleven. Zoals de naam al zegt vindt u er prachtige bloemperken. Daarnaast vindt u er tal van attracties. Tivoli is namelijk een van ’s werelds oudste attractieparken. Lekker wandelen en een hapje eten is hier ook geen probleem. TIP: koop een all-in kaart waarmee u gratis in diverse attracties kunt in plaats van te betalen voor elke attractie.

3. Church of Our Saviour
Bezit u over enige conditie en heeft u geen hoogtevrees? Beklim dan zeker deze eeuwenoude kerk. Na 400 treden gepasseerd te hebben beschikt u over een memorabel uitzicht! Naast het schitterende uitzicht is de kerk van binnen ook prachtig om te bekijken. Zo zijn de beelden en het grote kerkorgel al uniek om te zien.

4. Rosenborg Slot
Het Rosenborg Slot is zeker het bezoeken waard. Dit kasteel stelt tal van elementen tentoon van de vroegere monarchen, met als hoogtepunt de schatkamer. In de schatkamer vindt u kroonjuwelen en andere voorwerpen van onschatbare waarde. Om het kasteel heen kunt u genieten van grote bloementuinen en standbeelden.

5. Ny Carlsberg Glyptotek Kunstmuseum
Bekijk de rijke historie van de Denen in dit mooie museum. Ook vindt u hier legio Griekse, Romeinse en Egyptische beelden. Naast opgravingen uit Denenmarken en de beelden uit diverse landen kunt u hier ook terecht voor tentoonstellingen. Wat dacht u van een Gauguin-tentoonstelling?

6. The David Collection Kunstmuseum
Een ander museum dat het bezoeken waard is, is het David Collection museum. In dit gratis toegankelijke museum vindt u Islamitische kunst. Tijdens het bezoek krijgt u een tablet te leen die fungeert als uw gids. De zeldzame Islamitische kunstwerken vindt u verdeeld over diverse verdiepingen.

7. Papiroeen
De Papiroeen is een oude fabriekshal waar gerechten van over de hele wereld te koop zijn. Geniet zowel binnen als buiten van uw eten. Wanneer u buiten zit kunt u lekker aan het water zitten. Doordat er gerechten uit de hele wereld te krijgen zijn, zult u ook mensen vanuit de hele wereld tegenkomen.

8. Paleis Christiansborg (Christiansborg Slot)
Het Christiansborg Paleis wordt gebruikt voor de officiële gelegenheden van de koninklijke familie. Wanneer u een combikaart koopt, kunt u zowel het paleis, de stallen, keuken als de ruïnes aanschouwen.

9. Frederiksberg Gardens
De tuinen van Frederiksberg zijn heerlijk om doorheen te lopen. Dit grote park ligt naast de dierentuin en aan een kanaal. Maak een romantische wandeling door het park of huur een bootje voor een prachtige boottocht.

10.De Ronde Toren (De Rundetaarn)
a.Deze toren zonder grote trap bezorgt u een schitterend uitzicht over de grote stad Kopenhagen. Via een groot spiraal pad maakt u de tocht naar de top van de toren. Wanneer u bijna boven bent, moet u alleen nog een paar traptreden op om vervolgens te kunnen genieten van een prachtig uitzicht. 

Kunt u niet wachten om deze mooie stad te ontdekken? Bekijk dan HIER onze stedentrips naar Kopenhagen?

Bron: TripAdvisor.nl
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:58:47 | 0,04 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch